• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Otomotivde parlak günlere geri dönülüyor

Otomotivde parlak günlere geri dönülüyor
Tata'nın Türkiye distribütörü İSOTO'nun Üst Yöneticisi Kurthan Tarakçıoğlu, 2006'dan sonra ertelenen taleplerin yeniden gelmeye başladığını belirtti.

OTOMOTİVDE PARLAK GÜNLERE DÖNÜŞ

Tata'nın Türkiye distribütörü İSOTO'nun Üst Yöneticisi Kurthan Tarakçıoğlu, 2006'dan sonra ertelenen taleplerin yeniden gelmeye başladığını belirtti.

Tarakçıoğlu, otomotiv sektörünü değerlendirdi. 2009'da süreli uygulanan ÖTV teşviğinin ardından sektör temsilcileri olarak 2010 için ümitsizliğe kapıldıklarını belirten Tarakçıoğlu, ''Ancak, beklenen olmadı. Otomotiv sektörü geçen yıla göre çok kötü değil, aksine rakamlar 2009'a göre büyümeyi gösteriyor'' diye konuştu.

Sektörün yılı 700 bin araç satışıyla kapatacak gibi gözüktüğünü anlatan Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu satış rakamı da rekor olan 2005 seviyelerindeki bir pazarı işaret ediyor. Türkiye'de 2006'dan sonra ertelenen alım talepleri yeniden gelmeye başladı. Ayrıca, tüketici kredi faizlerinin de artık yüzde 1'lerin altına inmesi, bunun yanı sıra tüketiciye çok uygun ödeme şartlarının getirilmesi sektörü hareketlendirdi. Sektörde önümüzdeki süreçte de negatif bir durum gözükmüyor. Tüketici güveni iyi yönde seyrediyor. Kredilerinde yüzde 1'in altında kaldığı sürece önümüzdeki yılda pazarın bu seviyelerde devam edeceğini öngörüyoruz.''

Tarakçıoğlu, 2011'de yapılacak erken genel seçimin sektörde bir olumsuzluk yaratacağını düşünmediklerini ifade ederek, ''Türkiye'de her zaman politik gelişmeler ekonomiyi ve tüketicinin alıma geçmesini negatif yönde etkileyen meselelerdir. Ancak, yeni yılda yapılacak seçimin politika anlamında sektörde negatif süreç yaşatacağını düşünmüyoruz'' dedi.

-İSOTO'NUN HEDEFLERİ-

Tarakçıoğlu, şirket olarak bu yılı 2500 adetlik otomobil ve hafif ticari araç satışıyla kapatmayı, önümüzdeki yılda bu rakamları iki katına çıkartarak 5 bine yükseltmeyi hedeflediklerini ifade ederek, tüm planlarının bu yönde olduğunu bildirdi.

Tarakçıoğlu, kriz öncesi 5 bin satışlık büyüklükte olan ve geçen yıl 2500 satış rakamına gerileyen otobüs pazarının da toparlanma sürecinde olduğunu bildirdi.

Toplu ulaşım araçlarına olan ihtiyacın artmasından dolayı otobüs pazarının ümit vaat ettiğini anlatan Tarakçıoğlu, şöyle devam etti:

''Bunun için İSOTO olarak 20 milyon dolarlık yatırım yaptık. Butik bir otobüs markasıyız. Kalite ve hizmet odaklı olacağız. Bu yıl 75 adet önümüzdeki yıl 250 adet bir üretim ve satış öngörüyoruz. Bunlar toplam pazarda ufak rakamlar. Ancak, biz daha tutarlı ve tedbirli gitmek amacındayız. Daha işin başında olduğumuz için tamamen kalite ve hizmet odaklı düşünüyoruz.''

Tarakçıoğlu, üretim planlarını öncelikli iç piyasanın ihtiyacını karşılamak üzerine yaptıklarını ifade ederek, ''2012'de alçak tabanlı otobüs üretimine başlayacağız. Ardından da ihracat pazarlarına girmeyi hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim