• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

'Otomotivde yeni ortaklıklar olabilir'

'Otomotivde yeni ortaklıklar olabilir'
Uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch Ratings, Avrupalı otomotiv üreticileri de dahil olmak üzere sektörde önümüzdeki dönemde şirket satın alma ve birleşmelerin görülebileceğini açıkladı.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in açıklamasında, otomotiv üretimi sektöründe yeni şirket satın alma ve ortaklıklarının (M&A) görülebileceği belirtilerek, bu şirketler arasında Fiat Chrysler Automobiles NV, Peugeot SA ve Volkswagen AG gibi Avrupalı otomotiv üreticilerinin de olabileceği vurgulandı. 

Açıklamada, "Diğer sektörlere kıyasla zaten sınırlı küresel aktörün olduğu bir endüstri olarak gözükmesine rağmen otomotiv endüstrisinin Avrupa'daki şirketleri de içerebilecek şekilde küresel ölçekte konsolide olabileceğini düşünüyoruz. Olası konsolidasyonun en önemli itici gücü çeşitliliği artırmak için gerekli yatırım ve geliştirme maliyetlerini paylaşma ihtiyacı olacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

Konsolidasyonun özellikle en zayıf durumda görünen üreticilerin uzun sürede hayatta kalması için kaçınılmaz bir adım olabileceğine dikkati çekilen açıklamada, "Olası şirket satın alma ve birleşmelerinin en son ve net etkisi, söz konusu şirketlerin kredi profilleri ve reytinglerine, satın alımların büyüklüğüne ve finansmanın nasıl yapıldığına göre belirlenecektir" değerlendirmesinde bulunuldu.  

Açıklamada, otomotiv endüstrisinde satın alım ve birleşimlerin, endüstrinin doğal yapısı tarafından da desteklendiği belirtilerek, "Avrupa'da otomotiv üreticilerinin birkaç sene öncesine kıyasla daha sağlıklı bir finansal pozisyona sahip olduklarını düşünüyoruz. Son 12-18 aylık dönemde finansman  koşulları da artan oranda çekici bir duruma geldi" denildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim