• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Otomotive inovasyonla rekabet avantajı

Otomotive inovasyonla rekabet avantajı
PwC tarafından yapılan “Büyümeye giden yol: Otomotiv sektöründe inovasyon stratejileri araştırması”nın sonuçlarına göre, inovasyon stratejilerine sahip otomotiv şirketleri rekabet avantajı kazanıyor.

Los Angeles'da düzenlenen Connected Car Expo'da sunulan PwC “Büyümeye giden yol: Otomotiv sektöründe inovasyon stratejileri araştırması”, dünya genelinde otomotiv sektöründeki yöneticilerin üçte birinin gelişmekte olan ürünleri inovasyon bakımından öncelik olarak aldığını ve yaklaşık aynı sayıda yöneticinin de radikal ya da çığır açan yenilikler yapmayı planladığını ortaya koyuyor. 

Araştırma sonuçlarına göre, otomotiv sektöründeki yöneticiler, teknoloji ve müşteri deneyimi olmak üzere iki alana çok büyük önem veriyorlar. Sektör yöneticilerinin çoğu, önümüzdeki üç yıl içinde yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmek üzere dış ortaklarla işbirliği yapmayı planladığını belirtiyor. Ayrıca, otomotiv sektöründeki yöneticilerin %88'i 'müşterilerin', %85'i ise 'stratejik ortakların' ilk seçenekleri olduğunu ifade ediyorlar.

PWC Türkiye otomotiv lideri M.Bilgutay Yaşar araştırmada ortaya çıkan sonucun Türk Otomotiv Sektörünün öncelikleriyle de uyumlu olduğunu belirterek, Avrupa’da bir otomotiv  üretim üssü haline gelen ülkemizde  en çok AR-GE faaliyeti ve yatırımı yapan sektörün otomotiv sektörü olduğunu vurguladı.  Sektörün global rekabet gücünü artırması için ise bunun yeterli olmadığını  belirten Yaşar, daha fazla inovasyon ve  bunu destekleyebilecek eğitimli insan gücünün yetiştirilmesinin ve desteklenmesinin önemli olduğunun da altını çizdi.

PwC'nin Avrupa otomotiv lideri olan Felix Kuhnert  araştırmayı değerlendirirken şunları söyledi;  “Otomotiv sektörü büyük ölçüde rekabete dayalı ve müşterilerin beklentileri şu anda hiç olmadığı kadar yüksek.  Bu bir risk alma ve karşılığında ödül kazanma süreci. Kurumsal yapılarının temel unsuru olarak inovasyonla ilgilenen otomotiv şirketlerinin gelecekte pazar lideri olma olasılığı çok yüksek."

Otomotiv sektöründeki yöneticiler, yetenek ve kültürün, inovasyon üzerinde çalışma konusunda karşılaştıkları temel zorluklar olduğunu ifade ediyorlar. Otomotiv sektöründeki CEO'lar, inovasyon kültürünü oluşturup teşvik etmenin en önemli noktasının "üst yönetimin yaklaşımını" doğru şekilde ayarlamak olduğunu belirtiyor. Otomotiv sektöründeki yöneticilerin dörtte üçünden fazlası (%79), yenilikçi projelerde üst düzey yönetici katılımının önemli olduğunu düşünüyor.

PwC'nin küresel inovasyon lideri olan Robert Shelton, araştırma sonuçlarını değerlendirerek, “İyi tanımlanmış bir inovasyon stratejisine sahip olmak, lider olmakla geride kalmak arasındaki fark anlamına gelebilir. Hızlı teknolojik gelişmeler ve iş modelindeki yenilikler, şirketlerin müşterilerine değer sağlama şeklini değiştiriyor.  Tekrarlanabilir, ölçeklenebilir ilerlemelerin yolunu açmak amacıyla inovasyondan yararlanan otomotiv şirketleri, yetenek kazanmaktan ticarileştirmeye kadar pek çok alanda küresel pazarda öncü olacak."

Shelton sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Güçlü bir yenilik kültürü, çalışanların motive olmasına ve onların ilgisini çekmeye yardımcı oluyor".  “Deneyimlerimiz, en büyük inovasyon yanlılarının işlerinde, şirketlerinde ve hatta tüm dünyada fark yaratan kişiler olarak tanınmak isteyen kişiler olduğunu gösteriyor.  Bu da güçlü bir inovasyon kültürüne sahip ve kurumsal sürdürülebilirliğe bağlı otomotiv şirketlerine, en yetenekli kişileri işe alırken avantaj sağlıyor."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim