• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Otosan'dan PTT’ye 1.100 araç teslimi

Otosan'dan PTT’ye 1.100 araç teslimi
Ford Otosan, kargo ve lojistik faaliyetlerinde kullanılmak üzere PTT’ye 1.100 araç teslim etti.

PTT’ye Otosan'dan 1.100 araç

Ford Otosan, kargo ve lojistik faaliyetlerinde kullanılmak üzere PTT’ye 1.100 araç teslim etti.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Binali Yıldırım, PTT'nin son sekiz yılda vatandaşa ulaşabilmek için çok büyük işler yaptığını söyledi. İzmir'de düzenlenen törenle bin 100 adetlik 2011 yılının en büyük filosu PTT Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bayraklı PTT İşleme Merkezi'nde PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ile Ford Otosan A.Ş. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüer'in de katıldığı törenle verilen bin 100 araçtan 300'ü Ege Bölgesi'ne dağıtılacak.

Törende bir konuşma yapan Yıldırım, PTT'nin artan hizmetlerine her gün bir yenisini eklediğini ifade etti. Dev kadrolu 39 bin kişilik kurumun, son sekiz yılda vatandaşa ulaşabilmek için çok büyük işler yaptığını belirten Yıldırım, "Bugün artık beldelerde, ilçelerde PTT olmayan yerde PTT Bank var. 160'ın üzerinde kuruluşla, 160'ın üzerinde işlem yapar hale geldi. Bir ayda yapılan işlem miktarı, 2 milyon 400 bindir. PTT Bank ile birlikte aylık işlem sayısında 10 kat artış sağlandı." dedi.

Genel Müdür Tural ise ülke genelinde bütün şubelerinin otomasyon sistemine geçtiğini anlatarak, "Ülke genelindeki 4 bin 300 işyerinin tamamı otomasyon sistemine kavuştu. 2002 yılında otomasyon sistemine açık işyeri sayısı sadece 750'ydi." şeklinde konuştu. İşbirliği yaptıkları kuruluşların sayısını arttırdıklarını da dile getiren Tural, "2002 yılında yalnızca yedi kuruluşun işlemi yapılan işyerlerinde, bugün itibariyle 176 çeşit iş ve işlem yapılıyor. Bunlardan 23'ü bankacılık ve finans kurumu. GSM ve telefon şirketlerimizin tamamıyla işlem yapıyoruz. Kredi verme işlemlerini başlattık. Ucuz para transferi işlemleri var. Daha önce Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur çatısı altındaki kurumların iş ve işlemlerini, SGK ile yaptığımız anlaşmalar sonucu işsizlik ödemeleri, primlerin ödenmesi, emekli maaşlarının evlere ödenmesi gibi çalışmalarla yürütüyoruz." dedi. Tural, PTT'nin kargoculuk ve lojistik hizmeti de verdiğini, bu sebeple araç filosunu yenilemeyi planladıklarını kaydetti. Kargo iş ve işlemlerinde kullanmak üzere araç ihalesi yaptıklarını ve en uygun teklifi veren Ford Otosan ile anlaştıklarını ifade eden Osman Tural, bin 100 araç kiraladıklarını, bunlardan 300'ünün Ege Bölgesi'nde hizmet vereceğini söyledi.
Ford adına törene katılan Özüer de bundan sonra yer destek hizmetlerinin de devam edeceğini, kiralama yöntemiyle geçen yıl 600, bu yıl bin 100 araç ilave edilerek filonun yenilendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Binali Yıldırım, yağmur altında kurdele kesip kiralanan araçlardan birini kullandı. PTT Kargo, lojistik hizmetlerinin etkinliğini arttırmak amacıyla 2010 Mayıs ayında, beş grupta 600 taşıtı 3 yıl süreyle kiralayarak hizmete sunmuştu. Son anlaşmayla bin 100 aracın daha 3 yıllığına kiralandığı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim