• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Otoshow'un CNR'ı bırakması şok etkisi yarattı

Otoshow'un CNR'ı bırakması şok etkisi yarattı
Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) Autoshow için aldığı karar şok etkisi yarattı...

Otoshow'un CNR'ı bırakması şok etkisi yarattı

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) Autoshow için aldığı karar şok etkisi yarattı...

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) kararında, CNR’in akan çatısı nedeniyle milyon dolarlık standların zarar görmesi ve kayıp düşerek kolunu kıranların etkili olduğu yorumu yapıldı. ODD’den yapılan açıklamada, “Bir Fuar Komitesi kurduk. TÜYAP ve İstanbul Fuarcılık’ın teklif, altyapı, üstyapı ve ulaşım gibi 100 kriteri değerlendirdik. Değerlendirmeler sonucunda ODD Yönetimi Kurulu, Autoshow için TÜYAP’ı tercih etti” denildi.

5 milyon dolara yeniliyoruz

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise, “Ben de haberi gazeteden öğrendim ve bizim için büyük süpriz oldu” dedi. Geçtiğimiz yılki Autoshow Fuarı’nda bazı problemlerin olduğunu kabul eden Erem, şu açıklamayı yaptı: “ODD’ye bu durumdan rahatsız olduğumuz söylemiştik. Arkadaşlarımız bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına dair garanti verdiler. Bütün binaları sıfırladık, ilave tuvaletler yaptık. Şu ana kadar 3 milyon dolar harcadık. Bu 5 milyon doları bulacak. Tabi ki bunu sadece Autoshow için yapmadık, biz bir çok fuar düzenliyoruz. Ama Autoshow bizim için prestijdi. Alınan bu gizli kararı gazetelerden öğrenmek benim içinde süpriz oldu.”

Bir kere konuşmadılar

Erem, durumu gizli boşanmaya benzeterek, şunları dile getirdi: “Bir çift düşünün, adam karısına söylemeden gizlice boşanıp başka bir kadınla evleniyor. Kadın bunu gazeteden öğreniyor. Bizim durumumuzda bu. Bizimle geçen yılki fuardan bu yana tüm toplantı taleplerimize rağmen bir kere bile konuşulmadı. Herşeyi gizlice yürütüp, bize haber vermeden TÜYAP’ı seçtiler. Nedenini bilmiyoruz.”

İşin peşini bırakmam

‘Ben nelerle mücadele ettim, bu işin peşini de bırakmayacağım” diyen Ceyda Erem, ODD Başkanı Mustafa Bayraktar’ın telefonlarına çıkmadığını vurguladı. Erem, şöyle devam etti: “ODD yetkilileri fuar çalışmalarını gizli yürütmüşler. Bizim arkadaşlara da böyle söylemişler. Bizde oturup sonrakı fuarı görüşmeyi bekliyorduk. Profesyonel bir iş yapıyoruz. Oturup konuşuruz, anlaşamazsak tabi ki başka bir alternatifi seçebilirsiniz. Sonuçta ticari bir iş. Ama hiç konuşmadan direkt karar vermek etik değil. Benim bu işi gazetelerden öğrenmem doğru mu?”

ODD: Artık akan çatı görmek istemiyoruz

ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, daha önce TÜYAP’ın Beylikdüzü’ndeki fuar alanının kendileri için yeterli olmadığını ancak şimdi 2 yeni salonun eklendiğini belirterek, şu açıklamayı yapmıştı: “Eskiden CNR Expo tek adaydı. Şimdi ise TÜYAP çok ciddi alt ve üst yapı sağladı, 12 salona ulaştılar.

40 bin metrekare yeterli. Fiyat avantajı da olacak. 2010’da CNR Expo’da stand kirası metrekare 66 dolardı, 2012 için TÜYAP’la daha az bir fiyata anlaştık. Öncekiler gibi organizasyon bozukluğu, akan çatı görmek istemiyoruz. Metrobüs sayesinde Beylikdüzü’ne kolay ulaşılabiliyor. Otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.”

50 milyon dolarlık fuarda Erem de ayağını kırmıştı

CNR Expo’nun çatısı geçen yıl düzenlenen 13. İstanbul Autoshow’un VİP ve basın gününde 2008’deki gibi yine akmıştı. Akan çatı yüzünden 90’ı Türkiye prömiyeri olmak üzere 500 modeli sergilemek için kira dahil 50 milyon dolara mal olan standları su basmıştı. Hatta yağmur suyu nedeniyle Ceyda Erem ayağını, Opel’in Dış İlişkiler Direktörü Sinan Ulusoy düşüp kolunu kırmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim