• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Otoyol-köprü ihalesi iptal mi olacak

Otoyol-köprü ihalesi iptal mi olacak
Başbakan Erdoğan, geliri düşük geldiği için köprü ve otoyollarla ilgili ihalenin iptal edilebileceğini söyledi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun onayını bekleyen köprü ve otoyol ihalesiyle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Bir televizyon kanalına konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ihalenin iptal edilebileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, şöyle dedi:

''Arkadaşlarla istişareleri yapıyorum. Örneğin otoyollar, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentimiz var. O beklentiyi karşılamıyor. Çünkü biz buradan zaten ciddi para kazanıyoruz. Ciddi para kazanırken, buradan yani birilerinin çok daha fazla kazanmasının önünü değil, milletimin kazanmasını ve ülkemin kazanmasını temin etmek durumundayım.''

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in not artırmamasına ilişkin olarak ise Erdoğan, “İdeolojik hareket edemezsiniz. Batan ülkeleri artıda gösteriyorsunuz bizi hala ekside. Bütün bu olanlardan gelişmiş ülkeler de şikayetçi" diye konuştu.

Kredi kuruluşlarının itibar kaybına uğradığını ve Türkiye’nin bazı kredi kuruluşlarıyla ilişkisini kestiğini belirten Erdoğan, "Şimdi arkadaşlarımız Körfez’e gidiyor. Demosrasyonlar ikili görüşmeler yapılıyor. Ben inanıyorum ki çok ciddi fonlar Türkiye’ye gelmeye başlayacak" dedi.

Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 5.7 milyar dolarla Koç Holding AŞ-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti. 

www.ulasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim