• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Otoyollara hayvanlar için köprü kurulacak

Otoyollara hayvanlar için köprü kurulacak
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yaban hayatının geçebileceği yeşil köprüler kurmalarını isteyeceklerini bildirdi.

OTOYOLLARA HAYVANLAR İÇİN KÖPRÜLER

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yaban hayatının geçebileceği yeşil köprüler kurmalarını isteyeceklerini bildirdi.

Eroğlu, Türkiye'nin otoyollar ve bölünmüş yollarla donatıldığına dikkati çekti. Türkiye'de kentleri birbirine yaklaştıran bu yolların yaban hayatının yoğun olduğu yerleri boydan boya kestiğini anlatan Eroğlu, bunu engellemek için otoyolların üzerine ''yeşil köprü''ler kurduklarını ifade etti. Yaban hayatının yolun karşısına geçmesini ve yaşamanı sürdürebileceği kaynaklara daha rahat ulaşmasına sağlayacak bu köprülerin betonarme olarak inşa edildiğini dile getiren Eroğlu, hayvanların yaşam alanlarının bir parçası olması için bu köprülerin üstünün toprak ve çimenle yani yeşil bir örtü ile kaplandığına işaret etti.

Türkiye'deki biyoçeşitliliğinin zenginliğine dikkati çeken Eroğlu, Türkiye'de 11 bin bitki, 132 memeli, 457 kuş, 106 sürüngen, 345 balık türü bulunduğunu söyledi. Projenin yaban hayatının korunması açısından önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Karayollarına, yol yapımı için ormanlık alanlardan yer verirken yaban hayatının geçebileceği yeşil köprüler kurmalarını isteyeceğiz. Yaban hayatını boydan boya kesen yollara, geçişler kurulmadıkça müsaade etmeyeceğiz. İlk yeşil köprü Ankara-Adana otoyolunda yapıldı. Ben bu geçişlerin diğer otoyollara uygulanması için de talimat verdim.

Hayvanların su yiyecek açısından yolun karşısına geçmesi gerekebiliyor. Hayvanların bir yaşam alanı var, insanlar gibi 100 metrekare içinde yaşamıyorlar. Bir ayının 15 kilometrelik bir yaşam alanı var, bu sahanın içinde dolaşıyor. Bütün hayvanların mutlaka yaşamak için tayin ettikleri saha var.''

Öte yandan, İzmit-İzmir arasında yapımına başlanan otoyolu inşaatının ihalesini kazanan firmanın otoyolun geçtiği ormanlık alanlarda yeşil köprüler kuracağı da öğrenildi. Firmanın, otoyol üzerine kurulacak yeşil köprüler için Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinden görüş aldığı, ve ihtiyaç olan sıklıkta yeşil köprü kurmak üzere çalışmalara başladığı kaydedildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim