• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Oyuncak pasaportta bir skandal daha

Oyuncak pasaportta bir skandal daha
İngiliz Harris Ailesi'nin 9 yaşındaki kızları Emily'nin Antalya Havalimanı'ndan Türkiye'ye oyuncak atına ait bir pasaportla giriş yaptığı iddiaları gerçek çıktı.
'Şirinlik' olsun diye Emily Harris'in oyuncak pasaportuna damga vuran polisin "unuttuğu" için çocuğun ülkeye giriş kaydını yapmadığı belirlendi.
 
Emniyet, havalimanı pasaport kontrol noktasında görevli iki polis memuru hakkında "görevi ihmal" suçundan idari soruşturma başlattı. Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emily Harris'in pasaportuna giriş damgası vurulmadığı gibi küçük kızın ülkeye girdiğini gösteren "veri" girişinin yapılmadığı tespit edildi. Emily Harris'in pasaportuna giriş damgasını vurmayan polis memuru, "Küçük kızın gönlünü almak için bana uzattığı oyuncak pasaporta şirinlik olsun diye yarım damga vurdum. Yolcu yoğunluğundan dolayı çocuğun ülkeye veri girişini yapmayı unuttum" dedi.
 
Konu hakkında daha önce açıklamada bulunan 9 yaşındaki Emily'nin annesi, kızlarının pasaportunu yanlarına hiç almadıklarını buna rağmen pasaport konusunda hiç kimsenin bu durumu sormadığını ifade etmişti.
 
İDARİ PARA CEZASI DA KESİLMEDİ!
 
Harris Ailesi'nin sözkonusu ihmal nedeniyle 500 TL idari para cezası ödemekten kurtulduğu da ortaya çıktı. Veri girişi yapılmadığı için Emily Harris ülkeye kaçak girmiş sayılıyor ve Pasaport Kanunu'na göre çıkış sırasında aileye 500 TL idari para cezası kesilmediği gerekiyordu. Çıkış işlemini yapan pasaport polisi bu ayrıntıya dikkat etmedi. İki polis memurunun görevi ihmal suçundan disiplin cezası alabileceği bildirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim