• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Özata Tersanesi tarafından inşa edilen 'Attila İlhan' yolcu gemisi İzmir'e geldi

Özata Tersanesi tarafından inşa edilen 'Attila İlhan' yolcu gemisi İzmir'e geldi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent içi deniz ulaşımında kullanılması amacıyla Özata Tersanesi'ne sipariş ettiği, adı İzmirlilerin oylarıyla "Attila İlhan" olarak belirlenen yolcu gemisi, şairin doğum gününde İzmir'e geldi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Altınova'daki Özata Tersanesi'ne sipariş ettiği gemilerden Attila İlhan adlı yolcu gemisi Körfez'e demirledi. Adı İzmirlilerin oylarıyla "Attila İlhan" olarak belirlenen yolcu gemisi, şairin doğum gününde İzmir Körfezi ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kentte deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla tasarlanan yolcu gemisi kente ulaştı.

Vatandaşların anket sonucu dünyaca ünlü İzmirli şair Attila İlhan'ın adını verdiği gemi, şairin doğum günü olan 15 Haziran’da kente geldi.

Dokuz Eylül, Çakabey, 1881 Atatürk, Soma 301 ve Dario Moreno’nun ardından teslim alınan 6. gemi olan Attila İlhan, İzmir Liman Başkanlığı nezdindeki resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği gemilerden 15 adet üretilecek.

Katamaran gövde tipinde ve çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’ malzemeden üretilen gemiler, yakın bir zamanda dış körfeze de seferlere başlayacak.

atilla_ilhan.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim