• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Özbekistan'ın hızlı treni sefere başlıyor

Özbekistan'ın hızlı treni sefere başlıyor
Son dönemlerde hızı tartışma konusu olan Özbekistan'ın ilk hızlı treni 8 Ekim'de düzenli seferlere başlıyor.

Özbekistan'ın hızlı treni sefere başlıyor

Son dönemlerde hızı tartışma konusu olan Özbekistan’ın ilk hızlı treni 8 Ekim’de düzenli seferlere başlıyor.

İspanyol Patentes Talgo şirketinden satın alınan veAğustos ayının ortalarına doğru Özbekistan’a getirilen 'Afrosiyob' isimli trenin 8 Ekim itibariyle düzenli seferlere başlayacağı belirtildi. 

Her seferinde yaklaşık 250 yolcu taşıyacak olan tren normalde saate 250 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Trenin belirtilen hıza çıkması halinde 344 kilometrelik Taşkent-Semerkant arasındaki mesafe bir bucuk saatte kar edilebilecek.

Eylül ayı başında Taşkent’ten Semerkant’a iki sefer yaptıktan sonra beklemeye alınan tren, Özbek basını tarafından eleştirilmişti. Novosti Uzbekistana(Özbekistan Haberleri)gazetesinde yer alan ‘Afrosiyob yüksek hızlı treni, ne kadar hızlı’ başlıklı haberde, mevcut ray ve diğer altyapı sisteminin yetersizliği nedeniyle trenin istenilen hız limitine çıkmadığını dile getirilmişti.

Özbekistan Demir Yoları(ÖDY)’ndan yapılan açıklamada hızlı trenin 8 Ekim itibariyle her gün sabah 06:55’te Taşkent’ten hareket edeceği akşam ise 16:55’te Semerkant’tan Taşkent’e döneceği belirtildi. ÖDY demir yoları verilerine göre tren iki kent arasındaki mesafeyi yaklaşık 2 saat 25 dakikada kat edebilecek. 

Bu arada trenin bilet fiyatları da belli oldu. VİP olarak tabir edilen lüks klâsta oturanlar 88(yaklaşık 50dolar), birinci klâsta oturanlar 65 ve ikinci klâsta oturan yolcular ise 45 bin som ödeyecek. 

Talgo AVE250 tipi hızlı treni iki lokomotif, bir restoran ve sekiz de yolcu vagonundan oluşuyor. Tren, yaklaşık yirmi 20 milyon euroya mal olmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim