• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Özçelik: THY'nin bilet satışı TGS'ye geçiyor

Özçelik: THY'nin bilet satışı TGS'ye geçiyor
TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, THY’nin bilet satış ve kargo hizmetlerini de kendilerine devir edeceğini söyledi.

TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, dün akşam Florya Has Kral restoranda verilen iftar davetinde havalimanı muhabirleriyle buluştu. TGS'nin yönetim ve iletişim departmanı sorumlularının da katıldığı yemekte Özçelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Airkule'nin haberine göre; iç hat uçuşlarındaki Türk Hava Yolları bilet satışı işini yılsonuna kadar devir alacaklarını açıklayan Özçelik, "Bilet satış işinin hem basit hem de zor bir yanı vardır. Bilet kesmek ya da rezervasyon yapmak bu işin en kolay yanıdır. İşin en zor yanı sorunu olan bir yolcunun problemini çözmektir. Parkur değişikliği ya da hava şartlarından dolayı uçuşları iptal olan yolcuların sorunlarını çözmek veya biletlerini iptal ettirmek, bileti kurallarına göre sorunu çözmek. Hele başka bir havayoluyla bağlantısı varsa bu sorunu çözmek için iyi bir satış deneyimi olması gerekiyor. Bunun için tecrübeli ve yetenekli kişiler gerekiyor Dış Hatlar Bilet satışını da almak için iyi bir ekibiniz olması gerekiyor. Bunun için arkadaşlarımız iyi bir ekip seçiyor. Ekibi kurduktan sonra bilet satışını devir alacağız" dedi.

Türk Hava Yolları'nın kargodaki bazı hizmetlerini TGS'ye devir etmek istediklerini ifade eden Özçelik, "Türk Hava Yolları kargodaki bazı hizmetleri bizim yapmamızı istiyor. Biz o konuyla ilgili çalışmalara başladık. Türk Hava Yolları'nın, kargonun yanı sıra antrepo içi ve antrepo dışı bazı hizmetler ve kargo uçaklarıyla bazı hizmetleri bize devir edecekler. Bizde gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından 2013 yılında devir alacağız" diye konuştu.

BOARD TO BOARD SİSTEMİ

Havalimanındaki yoğunluğa bağlı olarak bagajlarla ilgili çalışmaları olduğuna değinen Özçelik, "Geçen sene biten yeni şut alanları oldu. Ama onlarda yetmiyor. THY'nin büyümesi ile birlikte maalesef elimizdeki imkanlar havalimanının kısıtlılığı nedeniyle yetmiyor. Biz de bu soruna çözüm olarak transit bagajları özel ekiplerle uçaktan uçağa taşıyoruz. Yeni 'board to board' diye bir sistem var. Yeni araçlarımız ve özel bir ekibimizle bu işi hallediyoruz. Bu ekibimiz transit bagajları araçlara yükleyerek uçaktan uçağa taşıyor. Böylelikle zaman kaybının önüne geçiyoruz. Yeni yolcu karşılıyoruz ve yolcuyu yetiştirebiliyoruz. Arkadaşlarımız yolcularımızla ilgileniyor. Aynı şekilde aynı durumu bagajlarda da uygulamaya çalışıyoruz" dedi.

SÜREKLİ DENETİM

TGS Genel Müdürü Bayram Özçelik, apronda dolaşan görevli ve yetkili ekipler kurduklarını ifade ederek, "Kural ihlali yapan çalışanlarımızı uyarıyor bu arkadaşlarımız. Öncelikle görevleri güvenli bir hizmet yürümesini sağlamak, ikinci görevi ise aprondaki hizmetin yürüyüp yürümediğini denetlemektir. O arkadaşlar sürekli apronda dolaşıyorlar. Ayrıca bu arkadaşlarımız apronu temiz tutmak konusunda da yetkilendirildi. Bu kuralları aşanları gerekirse disiplin kuruluna aktarıyoruz" şeklinde konuştu.
 
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim