• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Özel iradeler araç takip sistemiyle güldü

Özel iradeler araç takip sistemiyle güldü
Hizmet verirken yüzlerce araç kullanmak zorunda kalan özel idareler araç takip sistemi ile önemli miktarda tasarruf sağladılar.

ÖZEL İDARELER ARAÇ TAKİP İLE GÜLDÜ

Hizmet verirken yüzlerce araç kullanmak zorunda kalan özel idareler araç takip sistemi ile önemli miktarda tasarruf sağladılar.

İl özel idare genel sekreterlikleri araçlarına taktırdığı takip sistemi sayesinde hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de anlık araç takibi yapabiliyor. Birçok il özel idaresi çipli takip sistemi sayesinde yakıt tasarrufu sağlarken kamu taşıtları kanun taslağında da araçlara takip sistemlerinin kurulması yer almasına rağmen bazı illerin bu sisteme geçmemek için ısrar ettiği görüldü.

İl özel idareleri şehir merkezi ve ilçelerde köylerin imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım, ağaçlandırma hizmetlerini yerine getirmenin yanısıra sağlık, tarım, sanayi, bina yapım, bakım ve onarımı gibi birçok görevi bulunuyor. Özellikle Doğu da karla mücadele eden özel idarelerin yakıt masrafı ise Batı illerinin çok üzerine çıkabiliyor.Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde kurumların yakıt ve yağ alımlarına 1 milyar 145 milyon lira harcandığı dikkate alındığında özel idarelerin kullandığı yüzlerce aracın amacı dışında kullanıp kullanılmadığını tespit etmekte cipli sistem takibinin önemi görülmektedir. Yakıt hırsızlığının önüne geçmek, doğru yönlendirmelerle yakıt israfını engellemek, zaman kazanmak, depoya giren benzin miktarını takip etmek, aracın hareket ettiği yeri tespit etmek ve koordineli çalışmak gibi birçok nedeni gözönüne alan özel idareler araç takip sistemine geçmeye başladı. Adana, Adıyaman, Amasya, Balıkesir, Batman, Bursa, Denizli, Edirne, Elazığ, Izmir, Kahramanmaras, Kocaeli, Ağrı, Van İl Özel idareleri araç takip sisitemini kullanan illerden bazıları.

Edirne 2006 yılında 97 aracına bu sistemi kurdururken Kastamonu da 110 aracını bu sistem sayesinde takip ediyor. Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Eskisehir, Kocaeli gibi birçok belediyede bazı hizmetlerde kullanılan araçlarında bu sistemi tercih etti. Yılda ortalama 20 bin kilometre alanda karla mücadele yapan Van İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'de 190 aracını bu sistemden takip ediyor. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, hangi aracın çalıştığını ve nerede olduğunu web üzerinden takip edebildiklerini söyledi. Yakıt tasarrufu sağladıklarına dikkat çeken Gökdemir, "Sistemden çok memnunuz. Aracı anlık ve geçmişe yönelik takip edebiliyoruz. Aracın kaza yapması veya yanlış yere gitmesi durumunda haberimiz oluyor. Araçlarda bekleme süresi dahi belirledik, bu süreyi aştımı merkezdeki sistem alarm veriyor ve hemen şoföre neden beklediğini soruyoruz" dedi.

Öte yandan Denizli İl Özel İdaresi de sistem sayesinde yıllık 600 bin liraya yakın tasarruf ettiklerini kaydeden, Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, 120 araca kurulan takip sisteminin yaklaşık 150 bin lira olduğunu belirterek, sistem sayesinde depolardan yapılabilecek akaryakıt hırsızlıklarının da önüne geçtiklerini belirtti.

Diğer taraftan Maliye Bakanlığı'nın Kamu Taşıtları Kanun Taslağı'nda idarelerin taşıt tanıma, izleme ve kontrol sistemi kurmaları gerektiği yer alıyor. Tüm kamu kuruluşlarına ait araçlara takılacak çip sayesinde araçların hangi amaçla kullanıldığı tespiti yer alıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim