• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Özel terminalinden uçuşunu gerçekleştirdi

Özel terminalinden uçuşunu gerçekleştirdi
Dünyanın en büyük A380 filosuna özel yeni terminal, bu yılın ilk çeyreğinde Dubai Uluslararası Havalimanı’nda açılıyor

 

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda bulunan, dünyanın bu amaçla inşa edilmiş ilk A380 özel terminalinden ilk A380 uçuşunu gerçekleştirdi.
 
Havayolu şirketinin Terminal 3 kompleksi içinde yer alan A380 özel terminali Concourse A, “Emirates’in A380 filosunun merkezi” haline gelecek ve yolcular bu terminalden dünya çapında 20’nin üzerinde Emirates A380 destinasyonuna bağlanabilecek. Bunlar arasında, kısa süre önce açıklanan küresel ortaklık anlaşması çerçevesinde Avustralyalı havayolu şirketi Qantas’ın A380 uçaklarıyla gerçekleştireceği Avrupa uçuşları da bulunuyor.
 
EK003 sefer sayılı ilk Londra Heathrow uçuşu, Concourse A terminalinde açılan dört çıkış kapısından gerçekleştirildi. Bu, aynı zamanda, bu yılın ilk çeyreğinde resmi olarak açılması ve tam anlamıyla faaliyete girmesi planlanan terminalde rahat ve kusursuz bir yolculuk deneyimi yaşanması için gerçekleştirilen operasyonel deneme uçuşlarının ve testlerin de bir parçası niteliğinde. First Class, Business Class ve Economy Class sınıflarında 500’den fazla yolcu, terminalin en önemli özelliklerinden biri olan, uçağa doğrudan bağlanan çift katlı köprülerden geçerek uçağa binen ilk yolcular oldu.
 
Dubai Sivil Havacılık Dairesi Başkanı, Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su ve Dubai Havalimanları Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, “Bu tarihi ve önemli gelişme, Emirates’in dünya çapında gerçekleştirdiği ilklerden biri. A380 özel terminali, Emirates’in müşterilerine emsalsiz bir uçuş deneyimi yaşatan yenilikçi ürün ve hizmetler sunma konusundaki liderliğinin bir diğer örneği. Müşterilerimizin bu terminali filomuzun en iyi uçakları olan A380’lere yaraşır, birinci sınıf bir tesis olarak takdir edeceklerinden eminiz. Önemli bir dönüm noktası niteliği taşıyan Concourse A terminalinin yapımında katkısı bulunan Dubai Havalimanları’nı da ayrıca tebrik etmek istiyorum” diyor. 
 
11 kattan oluşan 528 bin m2’lik terminal, yılda 15 milyon yolcu ağırlama kapasitesiyle, Emirates müşterilerine konfor, kolaylık ve tesis seçenekleri anlamında kusursuz ve rakipsiz bir deneyim sunuyor. Bu, First Class ve Busines Class yolcular için doğrudan dinlenme salonundan uçağa binme imkanından geniş bir duty free alışveriş alanına, yemek alanlarına, kafe ve şık restoranlara, geniş bir Spa tesisine ve dünyanın en büyük First Class ve Business Class dinlenme salonlarına kadar pek çok seçeneği kapsıyor. Terminalde ayrıca dört ve beş yıldızlı olmak üzere iki ayrı konaklama imkanı sunan özel bir otel katı da bulunuyor. Yolcuların Terminal 3 ile Concourse A arasındaki ulaşımları yeraltı trenleri ve servis otobüsleriyle sağlanacak ve yeni terminal tam anlamıyla faaliyet göstermeye başladığında 20 çıkış kapısından uçaklara binilebilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim