• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Özgürlük Filosu-2'nin bekleyişi sürüyor

Özgürlük Filosu-2'nin bekleyişi sürüyor
Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir basın toplantısı düzenleyen Özgürlük Filosu-2'nin temsilcileri, Atina'nın gemilerin Gazze'ye hareket etmelerine izin vermemesini kınadı.

Özgürlük Filosu-2'nin bekleyişi sürüyor

Atina'daki basın toplantısında, Yunan hükümetinin İsrail stratejisini kabul ederek gemilerin Gazze'ye hareketine izin vermemesi kınandı. Hükümet, abluka altındaki Gazze sınırını, Yunan limanlarına kadar genişletmekle de eleştirildi. "Hedefimiz tek, o da Gazze'ye yardım götürmektir. Uluslararası hukuka aykırı olan Gazze ablukasını kırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullanan Yunan aktivist Dimitris Plionis, "32 ülkeden 350 aktivistin, 10 gemi ile hareketine izin verilmemesi kabul edilemez" dedi.

 Başbakan Yorgo Papandreu ile İsveç'te aynı üniversitede okuduğunu anlatan İsveçli aktivist ise üniversite yıllarında insan haklarından bahsettikleri Papandreu'nun şimdiki tavrını anlayamadığını belirtti. Basın toplantısına Yunan parlamentosundan 3 milletvekili de katıldı. Vekiller, PASOK hükümetini ağır şekilde eleştirdi.

Bu arada Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi İoannis Aleksios Zeppos, bugün Arap ülkelerinin Atina büyükelçileri ile bir araya geldi. Yapılan açıklamada Zepos, BM öncülüğünde uluslararası sivil toplum örgütleri tarafından toplanan yardımların bizzat Yunanistan tarafından Gazze'ye ulaştırılması konusunda detaylı bilgi verdiği belirtildi.

Yunan limanlarında bekleyen Özgürlük Filosu-2 gemilerindeki aktivistlerin bekleyişi ve tepkisi sürüyor.

İspanya'nın Atina büyükelçiliği, bugün İspanyol aktivistler tarafından sembolik olarak işgal edildi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 4 İspanyol vatandaşı, İspanya hükümetinden Gazze'ye gemilerin hareket etmesine izin vermesi için Atina'ya baskı uygulamasını istiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim