• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

'Özgürlük Filosu-2'ye 10 gemi katılacak

'Özgürlük Filosu-2'ye 10 gemi katılacak
Atina'da bir basın toplantısı düzenleyen "Gazze'ye Özgürlük Filosu-2" organizatörleri, 10 gemi ve 22 ülkeden 400 civarında aktivist ile birlikte Perşembe yada Cuma günü Gazze'ye hareket edeceklerini açıkladı.

'Özgürlük Filosu-2'ye 10 gemi katılacak

Atina'da bir basın toplantısı düzenleyen Özgürlük Filosu-2'ye destek veren çoğunluğu Avrupa ülkelerinden temsilciler, 400 civarında aktivisti taşıyacak gemilerde yazar ve sanatçıların yanı sıra İspanya, Kanada, Amerika, Yunanistan, İsveç, İtalya, Norveç, Türkiye ve Latin Amerika gibi ülkelerden aktivistler yer alacağını açıkladı. Basın toplantısına çok sayıda basın mensubu, 1982 yılında ABD'nin en önemli gazetecilik ödülü olarak kabul edilen Pulitzer'e layık görülen Afrika asıllı Amerikalı yazar Alice Walker, Avrupa'dan sosyal demokrat, yeşiller ve işçi partilerinden temsilciler katıldı.

Basın toplantısının ardından "Yunan hükümetin 6 geminin hareketine izin vermediğine" ilişkin bir soruyu cevaplandıran Yunan organizatörlerin temsilcisi Prof. Vassilis Pissias, "6 geminin yasaklandığına ilişkin böyle bir bilgiye sahip değiliz. Bizi çok sıkı kontrollerden geçirdiklerini biliyoruz. Yunan hükümeti, baskılara rağmen gemilerin hareketine izin verecek. Eğer bu olmazsa size bilgi vereceğiz. Gazze'ye gideceğiz." dedi.

"Perşembe yada Cuma günü 9 yada 10 gemi Yunanistan karasularından hareket etmiş olacak." diyen Pissias, gemilerin tamamının Libya körfezinde buluşacaklarını söyledi. "30 yada 50 gazeteci Filoda yer alacak" bilgisini veren Pissias, 50 civarında Yunan aktivistin Gazze'ye gidecek gemilerde yolculuk yapacağını söyledi.

Filoda İtalya-Hollanda-Belçika organizatörleri 1 , Amerika 1 , İspanya 1, Kanada 1, İrlanda 1, Yunan-İsveç-Norveç organizatörleri 1'i yük gemisi olmak üzere 2, Filistin diasporasından 1 ve Fransa'dan da 2 olmak üzere toplam 10 gemi yer alacak. İtalya limanlarından hareket edecek 2 İsviçre gemisinin daha filoya dahil olabileceği vurgulandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim