• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Öztürk: Çekek yeri eksikliği büyük sorun

Öztürk: Çekek yeri eksikliği büyük sorun
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, üyeleriyle yaptıkları toplantılar sonucunda adeta sektörün fotoğrafını çektiklerini belirtti.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerdeki en büyük sorunun, "gezi ve balıkçı teknelerinin bakımlarının yapılacağı çekek yeri eksikliği ile gemi atıklarının alınacağı kıyı atık alım tesislerinin yetersizliği" olduğunu bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, üyeleriyle yaptıkları toplantılar sonucunda adeta sektörün "fotoğrafını çektiklerini" belirtti.

Yıl sonu itibarıyla üyelerle bir araya geldikleri sektör toplantılarını tamamladıklarını ve toplantı sonuçlarına göre çalışma programı hazırladıklarını aktaran Öztürk, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Bundan sonra üyelerimizle daha sık bir araya gelerek toplantı yapacağız. Ayvalık, Dikili, Didim, Kuşadası ve Aliağa'da bulunan üyelerimizle toplantılarımızı tamamladık. Sektörün adeta fotoğrafını çekerek, eksik olan ve çözümlenmesi gereken çalışmaları belirledik. Bu doğrultuda kendimize bir çalışma programı oluşturduk. Her bölgenin farklı sorunları bulunuyor. Ancak ağırlıklı olarak tüm bölgelerde dile getirilen ana sorun, gezi ve balıkçı teknelerinin bakımlarının yapılacağı çekek yeri eksikliği ile gemi atıklarının alınacağı kıyı atık alım tesislerinin yetersizliği. Üyeler tarafından dile getirilen sorunların çözümü için yerel yönetimler ve Bakanlık düzeyinde görüşmeler yapacağız. 2014 yılı bizim için üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözme yılı olacak."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim