• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Öztürk'ün eğitim yatırımları devam ediyor

Öztürk'ün eğitim yatırımları devam ediyor
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, memleketi Ayvacık'ta ilköğretim okulu, Anadolu Lisesi ve meslek yüksek okulu yaptırma kararı aldı.

Galip Öztürk'ün eğitim yatırımları devam ediyor

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, memleketi Ayvacık'ta ilköğretim okulu, Anadolu Lisesi ve meslek yüksek okulu yaptırma kararı aldı.

Doğduğu köye bir külliye ile Bafra'ya da bir öğrenci yurdu inşa edecek olan eğitim sevdalısı Galip Öztürk’ün desteği 16 milyon lirayı buluyor.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören babasını ziyaret için Samsun'da bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'ün eğitim ve sosyal hayata verdiği destekler hız kesmeden sürüyor.

Bugüne kadar Samsun'da 18 farklı ilçe ve köyde okul yaptıran Galip Öztürk son olarak 3 okul, bir külliye ve bir öğrenci yurdu yaptırmak için çalışma başlattı. Samsun başta olmak üzere Türkiye genelinde yaptığı yardımlarla tanınan Öztürk, geçmiş olsun ziyareti için Ayvacık'a gelen İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'la ayrı ayrı görüştü.

Öztürk, geçtiğimiz hafta Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı bir Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun Ayvacık'a inşa edilmesi için çalışma başlatmıştı. İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşen Öztürk, ilçesine 12 derslikli bir ilköğretim okulu, 16 derslikli bir Anadolu Lisesi yapılması için protokol hazırlanmasını istedi. Diğer yandan Bafra'da açılan ve yurdu bulunmayan Fen Lisesi'ne de 300 öğrenci kapasiteli ve 4 yıldızlı otel kalitesinde bir öğrenci yurdu yapılması sözünü de verdi. Doğduğu köye babasının adını taşıyacak cami, kuran kursu, kütüphane, yurt ve aşevinden oluşacak bir külliye yaptırma kararı da alan Öztürk, tüm yardımlar için 16 milyon TL'den fazla para harcayacak.

Hayır yapmak herkesin görevi

Galip Öztürk babasının sağlığında yapılabilecek en doğru ve en hayırlı işleri yapacağına olan inancını ifade ederek, "Bu memleket bizim. Bu şehrin pırıl pırıl gençleri en iyi imkanlarla okumayı hak ediyorlar. Veren elin alan elden üstün olduğunu öğreten bir dinin mensupları olarak hayır yapmak hepimizin görevi. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz. Herkes elini taşın altına, imkanları ölçüsünde koyarsa, Samsun her alanda çağ atlar. Bundan hiç kuşkum yok. Benim bir tek dileğim var. O da evlatlarımın benden daha fazla hayır yapan bireyler olmaları" diye konuştu.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim