• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Özüaydın vinç enerji sektörüne demir attı

Özüaydın vinç enerji sektörüne demir attı
2010 yılında aldığı 4000 DWT yük taşıma kapasiteli kuru yük gemisi ile deniz taşımacılığına giriş yapan Özüaydın Vinç, 2011 yılında da bir başka yıldızı parlak sektöre yatırım yapmak için kolları sıvadı.

Özüaydın Vinç, 2011 yılında enerji sektörüne yatırım yaptı. Özüaydın, hidroelektrik santrali yapmak ve işletmek için çalışmalara başladı.

2010 yılında aldığı 4000 DWT yük taşıma kapasiteli kuru yük gemisi ile deniz taşımacılığına giriş yapan Özüaydın Vinç, 2011 yılında da bir başka yıldızı parlak sektöre yatırım yapmak için kolları sıvadı. Hisselerini devraldığı şirket ile 13 MW kapasiteli hidroelektrik santralı yapmak ve işletmek için çalışmalara başlayan Özüaydın, ağır nakliye, deniz taşımacılığı, vinç ve liman işletmeciği sektörlerinin ardından enerjide de adından söz ettirecek.

Söz konusu HES inşaatına bu yıl başlamayı hedeflediklerini belirten Özüaydın Vinç ve Liman Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın, 2 yıl içinde devreye alınmayı planladıkları yeni yatırımlarıyla enerji sektöründe de iddialı olacaklarını söyledi. Enerjinin ülkemiz için stratejik bir girdi olduğunu vurgulayan Mehmet Aydın, bu sektöre özellikle temiz enerji kaynaklarından birisi olan hidroelektrik ile girmiş olmanın kendileri açısından ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydetti.

YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRECEK

Önümüzdeki 2 yılda hidroelektrik santrali için 25 milyon dolar, yeni gemi alımı için 10 milyon dolar, kara vinçleri için 15 milyon dolar olmak üzere toplam 50 milyon dolarlık yatırım planladıklarını dile getiren Mehmet Aydın, “35 yıla yakın geçmişe sahip olan firmamız, 15 yıldır aralıksız olarak yatırım yapmaktadır. 2004 yılında ise yatırımlarımızı en üst seviyeye ulaştırdık. Bu yatırım hamlesi ve kalite standartları çerçevesindeki büyüme Özüaydını, PSA-Akfen, Borusan, Nemport, Evyap, Arkas ve Çolakoğlu Metalurji gibi uluslararası standartlarda çalışan firmalarla işbirliği yapacak düzeye getirmiştir. Bugüne kadar yapılmış olan bütün çalışmaların ve yatırımlarımızla deniz taşımacılığının ardından enerji sektöründe de söz sahibi olabilmeyi hedefliyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim