• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Özyeğin Üniversitesi, pilot yetiştirecek

Özyeğin Üniversitesi, pilot yetiştirecek
Geçtiğimiz yıl açtığı “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı” ile havacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Özyeğin Üniversitesi, “Pilot Eğitimi Lisans Programı” açtığını duyurdu.

Özyeğin Üniversitesi, yeni “Pilot Eğitimi Lisans Programı” ile havacılık sektöründeki yerini kuvvetlendirdi. Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) ortaklığıyla eğitimlerini teoriden pratiğe taşıyacak olan “Pilot Eğitimi Lisans Programı” ile sektördeki mevcut pilot ihtiyacını karşılamanın yanı sıra, tercih edilen ve havacılık nosyonunu benimsemiş “en iyi” pilotları yetiştirmeyi amaçlıyor. Ulusal ve uluslararası havacılık şirketlerinde görev yapacak pilotlar yetiştirecek olan Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı’na bu ilk yılında hayallerini “uçmak” üzerine kuran 60 genç yetenek kabul edilecek. Program 13 de yabancı öğrenci alınacak. Özyeğin Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde geçtiğimiz yıl da “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı”nı açmıştı.

Aklı “havada” olanları 4 yılda pilot yapacak

İlk öğrencilerini 2012-2013 akademik öğrenim yılında alacak ve eğitim dili İngilizce olacak 4 yıllık ÖzÜ Pilot Eğitimi Lisans Programı’nda teorik yer dersleri, akademik dersler ve seçmeli dersler Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı akademisyenleri tarafından verilecek. Programdaki uygulamalı uçuş eğitimleri ise AYJET uçuş öğretmenleri ve deneyimli kaptan pilotları tarafından verilecek.

Özyeğin Üniversitesinin fark yaratacak bir eğitim anlayışıyla gelişen havacılık sektörüne güçlü bir giriş yaptığını söyleyen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, hızla gelişmekte olan havacılık sektöründeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını yetiştirecekleri mükemmel pilotlarla karşılayacaklarını vurguladı. Özyeğin, “Geçtiğimiz yıl açtığımız Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve bu yıl açılan Pilot Eğitimi Lisans Programlarıyla önümüzdeki 5 yıl içerisinde havacılık sisteminin yapısını ve diğer sektörler ile ilişkilerini analiz edebilen, sektörle ilgili ulusal ve uluslararası düzenleme ve uygulamalara hakim, yönetici pozisyonunun gerektirdiği yönetim bilgisinin yanı sıra havacılık altyapısı ile tam donanımlı mezunlarımız söz konusu nitelikli insan kaynağı ihtiyacını tamamlayacaklardır,” dedi.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerinin, sektör kuruluşları ile eğitimleri sırasında sürekli iletişim halinde bulunacağına değinen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut ise, genç pilot ve yönetici adaylarının iş dünyasını yakından tanıma olanağına sahip olarak mezun olacağını belirterek, “Bu da mezunlarımıza olan talebi artıracak ve çalışan için daha avantajlı çalışma koşulları yaratacaktır” dedi.

Bursla okuyarak pilot olma imkanı

Pilot Eğitimi Lisans Programı’na 6 öğrenciyi %100 bursla kabul edecek olan Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor ve kurulduğu günden bu yana değişik oranlarda ve çeşitli türlerde burs olanakları sunuyor. Tüm öğrencileri değişik oranlarda burslar ile alıyor olması, Özyeğin’in toplumun her kesimi için ulaşılabilir bir üniversite olmasını sağlıyor. Zaten geçtiğimiz akademik yılda da öğrencilerinin tümü burs alarak eğitime başladı. Hali hazırda 1.800 öğrencisi bulunan Özyeğin Üniversitesi, 2012-2013 tercih döneminde ÖSYM kontenjanı ile 1.000’in üzerinde öğrenciyi %25, %50, %75 oranlarında veya tam burslu olarak kabul edecek. Bu da Özyeğin’de bu yıl eğitime başlayacak öğrencilerin %85’inin karşılıksız burs alabileceği anlamına geliyor.

111.20120725120332.jpg

112.20120725120341.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim