• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Pakistan-Türkiye enerji köprüsünde ilk adım

Pakistan-Türkiye enerji köprüsünde ilk adım
Pakistan Enerji Bakanlığı, 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) tarafından Antalya’da düzenlenecek Uluslararası Enerji Konferansı’na katılmaya hazırlanıyor.

Pakistan’ın Karaçi şehrinde düzenlenen 13’üncü Uluslararası Enerji Endüstrisi Fuarı’na katılmak ve 11’inci Uluslararası Petrol-Gaz ve Enerji Sanayicileri Konferansı’nda açılış konuşmasını yapmak üzere kente gelen IAEE Seçilmiş Başkanı, Boğaziçi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, temasları çerçevesinde Enerji Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Bakanlık Müsteşarı Agha Wasif Abbas ile görüşen Prof. Dr. Kumbaroğlu, enerji sektöründe dünya devi sayılacak kurum ve kuruluşlar ile Nobel ödüllü bilim adamlarının da üyeleri arasında bulunduğu 38 yıllık IAEE’yi ve çalışmalarını paylaştı.

Enerji ekonomisinde dünyadaki lider kuruluş olarak, 100’ün üzerinde ülkede 4bin 500’den fazla üyesi bulunan IAEE’nin uluslararası sinerjisinden faydalanması için Pakistan’da birlik yapılaşmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Kumbaroğlu’na müsteşardan destek sözü geldi.

Ülkedeki ekonomik potansiyelin doğru yönlendirilmesi açısından IAEE Pakistan Temsilciği’nin oldukça önemli olacağını kaydeden Müsteşar Abbas, konunun bizzat takipçisi olacağını ifade etti.

Pakistan Enerji Bakanlığı Antalya’ya geliyor

Kumbaroğlu, Abbas’ı 24-27 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı” için Türkiye’ye davet etti.

IAEE’nin geleneksel olarak düzenlediği konferans dizisinin Antalya durağına 100’ü aşkın ülkeden 500’den fazla yabancı uzmanın katılacağını aktaran Kumbaroğlu, konferansta uluslararası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıların bir araya geleceğini anımsattı.

Abbas, enerji açığı en yüksek ülkelerden Pakistan’ın enerjinin tüm yönleriyle ele alınacağı konferansa katılarak küresel anlamda kendilerini ve çalışmalarını anlatabileceklerinin altını çizen Kumbaroğlu’nun davetine katılacaklarını bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim