• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Palmali, Beşiktaş'a 5 tanker siparişi verdi

Palmali, Beşiktaş'a 5 tanker siparişi verdi
Palmali Denizcilik, Beşiktaş Tersane si'nde yapılmakta olan dört Armada serisi (proje RST22M) tankere ek olarak beş tanker siparişi daha verdi.

PALMALİ DENİZCİLİK, BEŞİKTAŞ TERSANESİ’NE 5 GEMİ DAHA SİPARİŞ ETTİ

Palmali Denizcilik, Beşiktaş Tersane si'nde yapılmakta olan dört Armada serisi (proje RST22M) tankere ek olarak beş tanker siparişi daha verdi.

Palmali Denizcilik yeni siparişler ile birlikte toplam gemi siparişi sayısını 15'e çıkarttı. Gemilerin teslim tarihi 2013 yılının son çeyreğinde yapılacağı ifade edilirken, Armada serisinden üretilen iki yeni geminin ise servise konulduğu belirtildi.

Beşiktaş tersanesinde inşa edilecek yeni seri tankerler 140 metre boyunda 17 metre genişliğinde olacak. İlk serinin on tankeri ve “Yeni Armada” olarak isimlendirilen ikinci serinin beş tankeri, petrol, yağ, benzin ve petrol ürünleri ile sebze yağlarının nehir/deniz taşımacılığın da kullanılacak
Volga-Don Kanalı ve Volga Baltık Kanalı’nda hizmet verecek yeni tankerler Akdeniz, Karadeniz çanağı ile Hazar Deniz ve İrlanda arasında çalışması planlanıyor.

Palmali için tasarlanan ilk Armada serisi 2002 – 2006 yılları arasında İstanbul Tuzla tersaneler bölgesinde bulunan SELAH ve ADA tersanelerinde inşa edilirken, Armada serisinin ikincisi serisi ise 2008 – 2009 yılları arasında Rusya’nın, Nizhny Novgorod şehrinde bulunan Krasnoye Sormovo tersanesinde üretildi.

Kaynak: Ahmet ÖZDÜZGÜN - DenizHaber Ajansı

www.TurkishMaritime.Com.tr

www.UlasimOnline.Com (ÖZEL)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim