• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Palmali'den 50 milyon dolarlık yatırım

Palmali'den 50 milyon dolarlık yatırım
Palmali Grup, yatırımlarına devam ediyor. Grup Palmarina'ya 25 milyon dolar civarında bir yatırım yapacak ve yat kapasitesini 470'ten 750'ye çıkarılacak.

Türkiye'de ulaşımdan turizme, inşaattan gıdaya kadar birçok sektörde faaliyet gösteren Palmali Grup, yatırımlarına devam ediyor. 1998 yılında İstanbul ve Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilere acentelik hizmeti vererek Türkiye'ye adım atan Azeri işadamı Mubariz Mansimov'a ait Palmali Grup, Türkiye'deki turizm yatırımlarını 300 milyon dolardan 350 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye'deki turizm yatırımlarından memnun kalan Azeri işadamı Mubariz Mansimov, bu yıl 50 milyon dolarlık ek yatırım yapmayı hedefliyor. Mubariz Mansimov'a ait Palmali Turizm 2011'de Türkiye'deki yatırımlarından 40 milyon TL ciro elde etti. Palmalife Hotel, Palmalife Marina Hotel, Palmarina ve The İstanbul Edition Hotel'i bünyesinde bulunduran şirketin turizmden sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, "40 milyon TL cironun 7,5 milyon lirası Bodrum Palmalife'tan, 7 milyon TL'si Palmarina'dan, 5,5 milyon lirası Cipriani ve Billionaire Club'dan 16 milyon TL'si ise The Edition'dan geldi." dedi.

Palmali Grup'un turizm sektöründeki toplam yatırım tutarının bu yıl sonu itibarıyla 350 milyon dolara ulaşacağını belirten Tümay, "Bu tutarın büyük bölümünü Türkiye'deki yatırımlarımıza aktardık. Büyüme potansiyeline inandığımız Türkiye'deki turizm sektörüne bugüne kadar 300 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bu tutarı 2012 sonunda 350 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Yatırımları hız kesmeden sürdürmelerinde, aldıkları iyi sonuçların etkisi bulunduğunu söyleyen Tümay, "Levent'te 7 yıldızlı olarak inşa edilen 78 odalı otelimizde ortalama doluluk oranlarımız yüzde 70-80 civarında." diye konuştu. Otel yatırımları dışında turizm sektöründeki bir diğer yatırımlarının Bodrum Yalıkavak'taki marina olduğunu ifade eden Tümay, faaliyet göstermeye devam eden Palmarina'nın yenilenme çalışmalarını 2013 sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi. Palmarina'ya 25 milyon dolar civarında bir yatırım yapacaklarını açıklayan Tümay, "Proje tamamlandığında toplamda yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım bedeline ulaşılacak. Yat kapasitesini 470'ten 750'ye çıkartmış olacağız. Marinada ilk kez 70 metrelik bir teknenin kapalı bir marinaya sorunsuz giriş çıkışına imkân sağlanmış olacak. Mega yatlar için de tüm servisler sağlanıyor olacak." dedi. Şirket yöneticisi, Edition Oteli'nin içinde bulunan ünlü Billionaire Club'la ilgili de açıklamalarda bulundu. Kulübü, 42 milyona satın aldıkları ve yenileme çalışmalarının sürdüğü Yalıkavak Marina'da (Bodrum) da açacaklarını kaydeden Tümay, "Marinanın içerisinde yaklaşık 4 bin kişi kapasiteli bir yarımada inşa ediyoruz. Yarımada alışveriş ve eğlence merkezli olacak. 40-45 dükkân yer alacak. AVM'de Billionaire Club'ın giyim markası olan Billionaire Couture bulunacak." şeklinde konuştu. Bu sene sonunda geçen yıla göre ciroyu yüzde 15 artırmayı hedefleyen şirket, yeni yatırımlarla birlikte 100 kişiye istihdam alanı oluşturacak. Şirketin Bodrum Palmalife, Palmarina ve The İstanbul Edition işletmelerinde yaklaşık 400 kişi çalışıyor.

Palmali Turizm Grubu olarak turizm ve otelcilik sektöründe ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Tümay, yeni hedeflerinin İstanbul'da bir otel daha açmak olduğunu açıkladı. Avrupa yakasının artık dolduğu için yeni otel yatırımını Anadolu yakasında planladıkları bilgisini veren Tümay, "Güçlü bir şekilde girdiğimiz turizm sektöründe gemicilik sektöründe olduğu gibi turizmde de başarılı bir ivmeyle yükselmeyi hedefliyoruz. Şehir oteli konseptinde otel yatırımları için uygun arazi araştırmalarına devam ediyoruz. Çünkü İstanbul'da özellikle iş oteli açığının çok fazla olduğunu görebiliyoruz. Bunun için Palmalife markamızla devam edebileceğimiz gibi Marriott'un başka bir markasıyla da anlaşabiliriz. Ya da Edition'ın örneğin Anadolu yakasında ikinci bir versiyonu da düşünülebilir." şeklinde konuştu. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim