• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Palmali'nin yeni gemisi Kaptan Nağdeliyev

Palmali'nin yeni gemisi Kaptan Nağdeliyev
Palmali Şirketler Grubu'nun yeni gemisi Kaptan Nağdeliyev'in adını taşıyacak. Yeni Armada tipli gemi, Ocak ayında Beşiktaş Tersanesi'nden suya indirilecek.

Palmali'nin yeni gemisi Kaptan Nağdeliyev

Palmali Şirketler Grubu'nun yeni gemisi Kaptan Nağdeliyev'in adını taşıyacak. Yeni Armada tipli gemi, Ocak ayında Beşiktaş Tersanesi'nden suya indirilecek.

Palmali Şirketler Grubu, Azerbaycan kahramanlarını, aydınlarını ve tarihi yerlerini dünya sularında tanıtmaya devam ediyor. Azerbaycan Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un adını taşıyan gemiden sonra suya yeni indirilecek ve Azerbaycan'ı dünya sularında tanıtacak geminin adı Kaptan Nağdeliyev olacak. Gemi, Ocak ayında Beşiktaş Gemi Tersanesi'nden suya indirilecek.

8 Ekim 2009 tarihinde Palmali Şirketler Grubu ve Beşiktaş Şirketi (Beşiktaş Gemi İnşaatı Anonim Şirketi) arasında 10 tane Armada tipli geminin yapımı konusunda anlaşma imzalanmıştı. Bu gemi, Beşiktaş Tersanesi'nden anlaşma kapsamında suya indirilen ikinci gemi oluyor. 10 tane 1. tip Armada gemisi ve 5 tane 2. tip Armada gemisi karışık olarak deniz ve nehir ortamında petrol, yakıt, benzin ve diğer petrol ürünlerinin, bitki yağlarının taşınmasında, aynı zamanda Hazar Denizi, Karadeniz ve Akdeniz'de, bunun yanısıra Avrupa kıtası çevresinde ve İrlanda Denizi'nde kış aylarında ulaşım aracı olarak kullanılıyor. RST22M projesi gemilerinin uzunluğu 139.95 metre, eni 16.6 metre ve rölyef derinliği 6 metre. 1. tip Armada tanker gemileri ile kıyasta; yeni projenin deniz ortamında ulaşım imkanları artırılmış, 650 mt ağırlığı ve büyütülmüş deposu ile aynı zamanda nehirlerde yüzme özellikleri korunuyor.

Nağdeliyev Bayram Ağabalaoğlu

Doğum tarihi : 15.10.1932

İş deneyimi : 45 yıl. İş hayatına Matrosluktan başlayarak Uzak Seferler Kaptanı seviyesine yükseldi.

Üstlendiği görevler: - İl Parti Komitesi 1. Sekreteri
- 39 yıl aynı görevde (Hazar Deniz Gemicilik İdaresi başkan yardımcısı) çalışarak yüzlerce denizci ve kaptan yetiştirerek çeşitli boyutlardaki gemilerin güvenli kullanılmasını sağladı.

Aldığı ödüller:

1. Uzun süreli vicdanlı iş hayatına göre ''Emekçi'' Madalyonu
2. Kırmızı Bayrak Emek Madalyonu
3. Fedakar Emeğe göre Madalyonu
4. Uzun Süreli verimli iş hayatına göre Hazar Gazisi fahri adı
5. Donanmanın Fahri işçisi
6. Sovyetler Birliği Azerbaycan Yüksek Sovyeti tarafından Fahri Diplom

Bunlardan başka çok sayıda fahri diploma ve ödüle layık görülen Nağdeliyev şu anda emekli. Palmali Şirketler Grubu; Akdeniz, Hazar ve Karadeniz'de taşımacılık işlerini yürütüyor. Palmali Gemicilik Şirketi Rusya'nın güneyindeki nehirlerde petrol ve petrol ve petrol ürünlerinin taşınmasını sağlıyor.

Kaynak: Pal Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim