• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Palmarina'ya 40 milyon dolarlık yatırım

Palmarina'ya 40 milyon dolarlık yatırım
Yalıkavak Marina’yı 42 milyon dolara alan Palmali Grubu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, “Adını Palmarina yaptık. 40 milyon dolar daha yatıracağız. Yat kapasitesi 800’e çıkacak." dedi.

Palmarina'ya 40 milyon $ yatırım yapılacak

Bodrum Yalıkavak Marina’yı 42 milyon dolara alan Palmali Grubu’nun turizm yatırımları 300 milyon doları bulacak. Bodrum Palmalife Oteli, Palmarina ve The Istanbul Edition otelleriyle turizme önemli katkılar sağladıklarını belirten Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, “Yalıkavak Marina’nın adını Palmarina olarak değiştirdik. Sektördeki gücümüz her geçen gün artıyor. Yalıkavak marina’ya 40 milyon dolar daha yatıracağız. Böylelikle Türkiye’deki turizm sektörü yatırımlarımız 300 milyon doları bulacak” dedi.

Yatırım 82 milyon dolar

Palmarina’yı yaklaşık 1 yıldır almak için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Kerem Tümay, şu bilgileri verdi:

“Yalıkavak’ta yeni bir eğlence merkezi planlıyoruz. Mevcut yat kapasitesini 400’den 800’e çıkaracağız. Buraya her türlü yat yanaşabilecek. Palmarina, dünyanını sayılı marinalarından biri olacak. Jumbo yatlar yanaşabilecek. Seçkin mağazaların da olduğu alışveriş merkezi de yapacağız. Bunların yanı sıra bu marinanın içerisinde butik otel projemiz de bulunuyor. 20-30 suit odadan oluşan bir otel planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarımız 40 milyon doları bulacak ve Yalıkavak Marina’ya 82 milyon dolar harcamış olacağız.”

45 milyon dolar

Bodrum Yalıkavak’ta yatırımlarını hızlandırdıklarını anlatan Kerem Tümay, “Bu bölgede büyümemiz devam edecek. Yaklaşık 2 yıl önce de Bodrum Yalıkavak’ta Tekfen’den bir otel satın aldık. Bu otel, şu anda Palmalife adıyla hizmet veriyor. Bu otele 45 milyon dolarlık yatırım yaptık. Palmalife Oteli konum itibariyle Palmarina’ya çok yakın. Burayı da birlikte kullanacağız” dedi.

Edition’ın 2’nci oteli

İstanul Levent’teki eski HSBC genel müdürlük binasının yerine yapılan The Istanbul Edition’ın grup için çok önemli bir proje olduğunu dile getiren Kerem Tümay, şunları söyledi:

“Turizmde en büyük yatırımımızı İstanbul’daki Edition oteline yaptık. 150 milyon dolar harcadık.”

Cipriani ve Billionaire Yalıkavak’ta açılacak

NEW York, Londra ve Venedik’ten sonra The Istanbul Edition içerisinde de açılan Cipriani’yi Yalıkavak’a da taşıyacaklarının altını çizen Kerem Tümay, şöyle konuştu:

“Palmarina’ya yeni bir konsept kazandırıyoruz. Bir çekim merkezi haline gelecek. Bunun için dünyanın en önemli restoranını İstanbul’dan sonra Yalıkavak’a getireceğiz. Bunu önümüzdeki sezon yapacağız. Çünkü yatırım için sezon geçti. Palmarina’ya yabancı turistleri de çekmeyi hedefledik.”

Mönüye rakı ve Türk kahvesi de girdi

THE Istanbul Edition’da bulunan Cipriani restoranı hakkında da bilgi veren Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Cipriani kendi müşteri portföyünü oluşturmaya başladı. Mönülerde ilk etapta Türk kahvesi ve rakı bulunmuyordu. Ancak müşterilerden gelen talep doğrultusunda mönüde yenilikler yaptık. Müşteri kendi mönüsünü oluşturdu. Restoranda Türk şaraplarına da büyük bir ilgi var. Bu restoran İstanbul için çok özel bir konseptle faaliyete geçti.”

Sektör büyüyor yatırıma ara vermeyiz

Türkiye’deki turizm yatırımlarına ara vermeyeceklerini söyleyen Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, “Bugüne kadar yaptığımız yatırımlar ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Turizm sektörü büyümesini sürdürüyor. Biz de Türkiye’de daha önce yapılmamış projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim