• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Paraşüt kazasında kaymakam yaralandı

Paraşüt kazasında kaymakam yaralandı
Bursa'nın Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, yamaç paraşütü kazasında ağır yaralandı.

 

Kazanın ardından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaymakam Karabulut, buradaki ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Erkızı Uçuş Noktası'nda öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, Kaymakam Kazım Karabulut, yamaç paraşütü ile kalkış yaptığı sırada, rüzgarın sert darbesi nedeni ile paraşütün kısmen kapanması sonucu sürüklenerek kayalıklara çarptı. Kazada ağır yaralanan Kaymakam Karabulut'un kolunda kırıklar oluştuğu belirlendi. Helikopter ambulansı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Kaymakam Karabulut'un tedavisi sürüyor.
 
Öte yandan Kaymakam Kazım Karabulut, 2006 yılının Ağustos ayında da Toroslar- Aslanköy uçuşu sırasında yamaç paraşütü kazasında düşerek yaralanmıştı. Karabulut, 13 Ağustos 2006'da Mersin-Arslanköy'deki paraşüt kazasını bir internet sitesinde şöyle anlatmıştı: "Dar termikler içinde daha fazla kalabilmek için daha çok frenleme yapıyordum. 
 
Kalkıştan yaklaşık 5 dakika kadar sonra kanatta büyük bir kapanma hissettim. Yukarı baktığımda yüzde 80 civarında soldan kapandığını gördüm. Yere oldukça yakındım (yaklaşık 20 metre) Bu nedenle heyecanlandım. Kanadın bir an önce açılması için kapanan tarafa derin pompalama yaptım. Ancak kanat açılacağı yerde stola girdi. 
 
Bu arada hızla irtifa kaybediyordum. Nasıl olduysa son anda kanat tam olarak acildi ve doğal olarak hızla öne saldırdı. Ancak isin hazin tarafı benim altımda mesafe kalmamıştı. Çarpmadan önceki son duam: 'Allahım bana yardim et' oldu. Yere çarptıktan sonra hızla sürüklenmeye başladım. Bu ne kadar sürdü bilmiyorum ama bana çok uzunmuş gibi geldi. Nihayet sürüklenme durduğunda hala yaşıyordum ve bilincim yerindeydi."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim