• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Paraşütle 130 km uzun mesafe uçuşu yaptı

Paraşütle 130 km uzun mesafe uçuşu yaptı
Karaman'da başlayıp ikinci etabı Konya'nın Beyşehir ilçesinde sona eren 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası kapsamında dünya acro şampiyonu Macar yamaç paraşütü pilotunun Beyşehir'den Karaman'a 130 kilometrelik uzun mesafe uçuşu yaptığı bildirildi

Paraşütle 130 kilometre uçtu

Karaman'da başlayıp ikinci etabı Konya'nın Beyşehir ilçesinde sona eren 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası kapsamında dünya acro şampiyonu Macar yamaç paraşütü pilotunun Beyşehir'den Karaman'a 130 kilometrelik uzun mesafe uçuşu yaptığı bildirildi.

Şampiyonanın Beyşehir etabının sona ermesinin ardından ilçedeki yarışmayı değerlendiren organizatör Murat Çakmak, yarışmaya katılan dünya akrobasi şampiyonu Macar yamaç paraşütü Pal Takats'ın Beyşehir'den Karaman'a uçtuğunu söyledi. Çakmak, Beyşehir ayağının son gününde Yaka Manastır mevkiindeki uçuş pistinden havalanan Takats'ın gökyüzünde 130 kilometre mesafe uçarak Karaman'a ulaştığını belirtti. Beyşehir'den kalkış yaptıktan sonra Konya'yı geçip Karaman'a gidebilmek için bulut tabanından 3 bin 700 metre yüksekliğe ulaştığını anlatan Pal Takats ise, "Karaman'daki ilk etap uçuşları bizim çok uzun mesafe uçmamız için uygun değildi. Buna rağmen, birçok arkadaşımız uzun mesafe uçuşlar gerçekleştirdi. Beyşehir ayağının son gününde ise hava, yüksek bulut tabanına çıkmamız için son derece elverişliydi. Ancak, çok sert bir rüzgar vardı ve dağların olduğu bölgede tehlikeli durumlar da söz konusu oldu. XC Turkey Paragliding Cup başladığından bu yana yapmış olduğum en uzun mesafeli uçuşu Beyşehir'de gerçekleştirdim. Beyşehir'den Karaman'a uçtum. Bulut tabanı 3 bin 700 metreye yükseldim. Bu yükseklik, ova coğrafyası içerisinde gerçekten yükselmesi zor olan bir yükseklikti" şeklinde değerlendirmede bulundu.
Karaman, Beyşehir ve son etabı Antalya olan şampiyonanın son derece başarılı bir organizasyon olduğunu da dile getiren Pal Takats, dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen yamaç paraşütü pilotlarıyla tanışma ve birlikte güzel uçuşlar yapma fırsatı bulduğunu, bu süre içerisinde çok keyifli bir zaman geçirdiklerini kaydetti.

RUS PARAŞÜTÇÜ BEYŞEHİR'DEN ÇUMRA'YA UÇTU

Şampiyonanın organizatörü Murat Çakmak, yarışmanın Beyşehir etabının yaşanan talihsiz bir kazaya rağmen son derece başarılı geçtiğini söyledi. Beyşehir etabının son gününde yabancı paraşütçülerin uzun mesafeli uçuşlar gerçekleştirdiğini, Rus sporcu Elena Dmitrievskaya'nın da Beyşehir'den Çumra ilçesine uçtuğunu ve havada 105 kilometrelik mesafeyi katettiğini vurgulayan Çakmak, "Dolayısıyla Karaman ve Beyşehir yamaç paraşütü etkinlikleri için son derece iyi olan yerler. Biz bunu 2011 yılında daha geniş katılımlı bir organizasyonla tüm dünyaya duyurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim