• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

PAÜ için parçaları birleştirip uçak yapacaklar

PAÜ için parçaları birleştirip uçak yapacaklar
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından yapılacak Havacılık Meslek Yüksekokulu için gereksinim duyulan uçak bulunamayınca, bir kargo uçağının parçalarıyla yeni uçak yapılmasına başlandı.

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Irlıganlı Mahallesi'nde yapılacak Havacılık Meslek Yüksek Okulu için bir maket uçak inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Parçaları birleştirecek usta Denizli'de çıktı

Uçak inşa edilmesi için öncelikle İstanbul'da bulunan havacılık firmalarıyla görüşen üniversite yetkilileri, bütün uçak bulamayınca çözümü hurdaya ayrılan uçakları birleştirmekte buldu. İstanbul'da bir kargo şirketine ait hurda uçağın parçalarını satın alan üniversite yetkilileri, bu defa de parçaları birleştirecek bir usta aradı. Parçaları birleştirecek usta yeniden Denizli'de çıktı. 

Parçaları sanayi esnafı birleştiriyor

Denizli 3. Sanayi Sitesi'nde bir esnaf, parçaları birleştirerek uçağı yapabileceğini söyleyince harekete geçildi. İstanbul'dan alınan uçak parçaları Denizli'ye getirilerek esnafın dükkanına konuldu. İlk olarak yapılacak uçak için iskelet oluşturan sanayi esnafı, ardından parçaları birleştirmeye başladı. Uçağın öncelikle burun ve kokpit kısmını birleştiren esnaf, ardından arka kısmına geçti. İsminin izah etmesini talep etmeyen esnaf, kısa sürede uçağı bitirmek için çalıştığını söyledi.

15 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor

Bu arada 3.Sanayi Sitesi'nde uçak gören yurttaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. 15 gün içerisinde tamamlanması beklenen uçağın Irlıganlı Mahallesi'nde yapılacak Havacılık Meslek Yüksek Okulu'na konulacağı öğrenildi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim