• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Pazartesi günü toplu taşıma tercih edin

Pazartesi günü toplu taşıma tercih edin
Başkan Kadir Topbaş, okulların açılacağı 20 Eylül Pazartesi günü için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti ve vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

Başkan Topbaş; “Pazartesi günü toplu taşımayı tercih edin”

Başkan Kadir Topbaş, okulların açılacağı 20 Eylül Pazartesi günü için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti ve vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilköğretim ve liselerde ders başı yapılacak 20 Eylül Pazartesi günü için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.

Öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar dileyen Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul tabi 14 milyon nüfusuyla Avrupa’nın 23 ülkesinden daha büyük ve çok ciddi yoğunluğu olan bir şehir. Her eğitim yılı başlangıcında trafikte birtakım sıkıntılar yaşanmaktaydı. 4 yıldan beri aldığımız tedbirler ve yaptığımız anonslar sebebiyle bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Bundan dolayı İstanbullulara teşekkür ediyorum. Tekraren rica ediyorum ki; 20 Eylül Pazartesi günü özellikle öğrencilerimizin ders başı yapacağı 06-13 saatleri arasında, hatta iki gün trafikte mümkün mertebe bireysel araçlar yerine toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Hatta dışarı çıkış saatlerimizi öğrencilerimizin derse başlama saatlerine göre düzenleyelim. Bunu vatandaşlarımıza özellikle tavsiye ediyorum.”

İstanbul’da Pazartesi günü 3 milyon civarında öğrencinin ders başı yapacağını ve bu öğrencileri taşıyacak 13 bin civarındaki servis aracı o gün trafikte olacağını ifade eden Başkan Topbaş, “Servis araçlarıyla ilgili de gerekli tedbirleri aldık. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşıma araçlarımıza ciddi ilaveler yaptık. İETT Pazartesi günü 400 otobüs daha devreye sokuyor. 06-13 saatleri arasında okul çevrelerindeki İSPRAK’a ait otoparklarımızın ücretsiz olması için gerekli kararlar alındı. 1500 civarında trafik zabıtamız da trafik polislerine yardımcı olacak” diye konuştu.

İstanbulluların her yıl olduğu gibi bu eğitim yılı başında da ikazlara uyacağına inandığını vurgulayan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbullular geçmişte bu başarıyı sağladı. İnanıyorum ki yine ders başı yapacağımız 20 Eylül Pazartesi günü İstanbul trafiğinde bir kaos yaşanmayacaktık. Bu konuda tüm İstanbulluların geçmişte olduğu gibi duyarlı olacaklarına inanıyorum. Servis araçlarıyla ya da trafikle ilgili yaşanacak olumsuzlukları vatandaşlarımız 153 nolu Beyaz Masamıza bildirdikleri taktirde gerekli önlemler alınır ve ikazlar yapılır. İkazlarımıza uyulduğu taktirde okulların ilk haftasında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim