• BIST 9530.47
  • Altın 2477.56
  • Dolar 32.4363
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Pegasus artık İstanbul Borsasında

Pegasus artık İstanbul Borsasında
Pegasus, bugünden itibaren Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. İlk işlem gününde hisseler yüzde 2 prim gördü.

Hava Taşımacılığı, PGSUS koduyla bugünden itibaren Borsa İstanbul'da (BIST) işlem görmeye başladı. Ek satış dahil hisselerinin yüzde 34.5'i halka arz edilen Pegasus Hava Taşımacılığı BIST'taki ilk işlem gününde yüksek hacimle yüzde 2 civarı prim gördü. Baz fiyatı 18.4 TL olarak belirlenen Pegasus hisseleri, ilk işlemlerde yüzde 1.09 yükselişle 18.6 liradan açılmasının ardından, saat 0946'da yüzde 2.17 primle 18.8 liradan işlem görüyor. Hisse, işlem hacminde de ilk sırada yer alıyor.

Düşük maliyetli havayolu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Pegasus'un ek satış dahil yüzde 34.5 hissesinin halka arzında iki kat talep gelmişti. Şirketin 18.4 lira olarak belirlenen halka arz fiyatına göre piyasa değeri 1.88 milyar lira olarak belirlenmişti. Halka arz büyüklüğü ise 649 milyon lira olmuştu.

GONG TÖRENİNDE RENKLİ KARELER

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TSPAKB Başkanı Atilla Köksal, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile birlikte bir çok önemli ismin yer aldığı gong töreninde renkli görüntüler de yaşandı. Borsa İstanbul çalışanlarından birisi Ali Sabancı'ya dün gece Portekizli rakibi Benfica'yı 1-0 mağlup ederek bir üst tur için avantaj elde eden Fenerbahçe'nin finale kalması durumda oynayacağı maç için Amsterdam'a bilet istedi. Çalışanlardan biri "Ali Bey Amsterdam'a bilet istiyoruz" yazılı pankart açtı. TSPAKB Başkanı Köksal işlemcinin fotoğrafını Twitter üzerinden yayımladı.

borsa.jpg

 

WWW.UlasımOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim