• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Pegasus Band, Dünya Kabin Memurları Günü'nde sahne alacak

Pegasus Band, Dünya Kabin Memurları Günü'nde sahne alacak
Pegasus Band’, Dünya Kabin Memurları Günü vesilesiyle, Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (Tassa)’nin düzenleyeceği organizasyonda sahne alacak.

13 kişilik grup, pop ve rock müziklerden oluşan repertuvarlarıyla sahnede söz ve bestesi kabin memuru Hürol Herkesecan’a ait şarkıları da seslendirecek.

Pegasus’un, kurum içindeki iletişimi daha da kuvvetlendirmek amacıyla kurulan Pegasus Band müzik grubu, birbirinden farklı müzikal organizasyonlara katılıyor. Yetenekli müzikseverlerden oluşan 13 kişilik ekip, 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü’nde Hava Yolları Kabin Memurları Derneği (TASSA)’nin gecesinde birbirinden farklı şarkılarla dinleyicileri müzik yolculuğuna çıkaracak.

30 bin mil irtifadan sahneye

Vokalde Hürol Herkesecan, Burcu Özel, Müge Rasgeldi, Burcu Çal, Yasemin Taze ve Selin Fidan, gitarda Erinç Vatansever, Mert Ulu, kemanda Billur Batur, perküsyonda Seyhun Kesman ve Ezgi Enler, bağlama ve cümbüşte Emrah Boyraz’dan oluşan ‘Pegasus Band’ ekibi, gerek kurum içinde gerekse farklı aktivitelerde sahne alıyor.

"'Biz' kültürünü yaygınlaştıran organizasyonları her zaman destekliyorum"

Pegasus Band ekibinin en büyük destekçisi Pegasus Kabin Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Özsoy: “Şirket çalışanlarının motivasyonunu arttıran ve ‘biz’ kültürünü yaygınlaştıran organizasyonları her zaman destekliyorum. Takım ruhunu ateşlemek amacıyla 2013 yılında kurduğumuz Pegasus Band ile şirket içinde kurulan diğer ekiplerin kaynaşarak birlikte keyifli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Müzik grubumuzun sadece kurum içindeki organizasyonlarla sınırlı kalmayıp farkı aktivitelerde de sahne alıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Dünya Kabin Memurları Günü’nde sahne alacak olan Pegasus Band ekibi ile herkesi eğlenceye davet ediyoruz. Bu vesile ile Türkiye’deki hava yolu şirketlerinde çalışan tüm kabin ekiplerinin 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları gününü kutlarım." dedi.

Mesleğin tarihçesi

1930 yılında Boeing Air Transport, Ellen Church’u işe alarak ilk kabin memuru servisini başlatmış oldu. Böylece 15 Mayıs 1930 sabahı saat 08:00 de Oakland’dan kalkan Chicago uçağının görevlisi 25 yaşında diplomalı hemşire olan Ellen Church tarihe ilk kabin memuru olarak geçti.

Türkiye’ de kabin memurluğu mesleği ise Adile Tuğrul ile başladı.           

1946 yılında DC-3 uçakları geldikten sonra “Havacı Kadın Kamarot” adı ile üç bayan çalıştırılmaya başlandı. Daha sonra Atina seferlerinin başlamasıyla 5 hostes daha alındu.

Şu anda Pegasus bünyesinde 1000 kabin memuru görev almaktadır.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim