• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Pegasus büyümenin reçetesini kongrede paylaştı

Pegasus büyümenin reçetesini kongrede paylaştı
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Londra’da düzenlenen 9. Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne katıldı.

İstanbul, 19 Eylül 2012- Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk,  2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak, sektörü temsilen 400 üst düzey yöneticinin katıldığı 2012 Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’nde, büyümenin reçetesini paylaştı.

 
Londra Sofitel Heathrow Hotel’de 17-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen kongrenin ikinci gününde, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Karlılığı Arttırmak” konulu bölüm çerçevesinde JLS Consulting Genel Müdürü John Atrickland’ın sorularını yanıtladı.  Sabancı röportajında, “Fiyat ve hizmet stratejimiz çerçevesinde başarılı bir model yarattık. Dinamik fiyatlandırma politikamız ile seyahatlerini önceden planlayan ve biletlerini alan misafirlerimize fiyat avantajı yaratıyoruz. Low-cost modeli Türkiye’de uygulayan ilk havayolu olarak, misafirlerimize kendi seyahatlerini ekonomik fiyatlarla diledikleri gibi planlama özgürlüğü sunuyor ve ek hizmetlerimizle tercih ettikleri servisi, tercih ettikleri zamanda alma ayrıcalığı sunuyoruz.  Bu ana fikir ile 6 yıl gibi kısa bir sürede, 2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu olmayı başardık. 
 
Sadece geçen yıl 11.3 milyon misafirimizi uçurarak kurulduğumuzdan bu yana taşıdığımız toplam misafir sayısını 46 milyona çıkardık. Biz Türkiye’de havacılığı başlatmadık, ama değiştirdik. Yaklaşık 75 milyon genç bir nüfusa sahip Türkiye’de iç hatlarda hala büyük bir potansiyel ve katedilecek yol var. ” diyerek sözlerine devam eden Sabancı, “Oluşturduğumuz yenilikçi ve başarılı model çerçevesinde misafirlerimizin ihtiyaçları ve isteklerine özen gösteriyor ve onlardan gelen geri dönüşlere önem veriyoruz. Bu ana fikirle, kalkış zamanlamalarımızı şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Yılın en yoğun zamanı olan Ağustos ayında kaydettiğimiz %93,77’lik zamanında kalkış oranı ile iç hatlarda ortalama 27 dakika, dış hatlarda ise ortalama 40 dakika aralıkla misafirlerimizi uçurduk. Bugün 3.02 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç filosu olan ve Boeing 737-800’den oluşan toplam 42 uçaklık genç filomuz ile, Türkiye’nin en büyük özel havayolu olmaktan gurur duyuyoruz.  Her geçen gün genişletmeye devam ettiğimiz uçuş ağımıza 18 Ekim’de Dubai’yi ekleyerek 25 ülkede 59 noktaya uçmakta olan bir havayolu olacağız.” dedi. 
 
Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne bu yıl sektörü temsilen 400 üst düzey yönetici ve ortak katıldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim