• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Pegasus, CO2 emisyonunu azaltacak

Pegasus, CO2 emisyonunu azaltacak
Pegasus Hava Yolları, Safran Group ile imzaladığı anlaşmayla yeni Boeing 737 ailesinin fren sisteminin ve lastiklerinin metal aksamlarını karbona dönüştürerek, CO2 emisyonunu azaltacak.

PEGASUS HAVA YOLLARI, MESSIER-BUGATTI-DOWTY İLE DAHA YEŞİL!!!

Pegasus Hava Yolları, Safran Group ile imzaladığı anlaşmayla yeni Boeing 737 ailesinin fren sisteminin ve lastiklerinin metal aksamlarını karbona dönüştürerek,
CO2 emisyonunu azaltacak.

Teknolojik yatırımları ile genç filosununun dinamizmini katlayan Pegasus Hava Yolları çevreci bir teknolojik yenilik için Messier-Bugatti-Dowty markalarını bünyesinde barındıran Safran Group ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Pegasus filosunda bulunan 47 adet yeni nesil Boeing 737’nin lastik ve fren sistemlerinin demir ve çelik aksamları karbona dönüştürülecek ve bu dönüşümün hammaddesi Safran Group’tan temin edilecek.

Bu dönüşümle yakıt tüketimini azaltıp, CO2 salınımını düşürerek, filoyu daha çevreci hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “Messier-Bugatti-Dowty ile bu anlaşmayı imzalamamızın başlıca nedenleri daha az yakıt tüketimi ve daha çevreci bir yaklaşım ile daha güçlü bir performans elde etmek. Bu gibi teknolojik yatırımlarımızı hızla sürdürerek misafirlerimizin konforu ve güvenliklerinin yanı sıra gelecekleri için de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Doğru ürün, doğru pazar ve son teknoloji kullanımı havacılıkta yarattığımız değişimin anahtarıdır.” dedi.

Messier-Bugatti-Dowty tarafından üretilen karbon fren sistemleri SEPCARB®IIIOR, uçağın 320 kilo kadar hafiflemesini sağlayarak, uçak başına günlük 150 kg daha az yakıt tüketilmesine neden oluyor. Ortalama 40 uçaklık bir filoda günlük yakıt tüketiminin 6 ton azalması anlamına gelen bu düşüş, CO2 emisyonununda da günlük 18 ton gerilemeyi birlikte getiriyor. Performans ömrü 2.200 iniş olan Messier-Bugatti-Dowty 737 karbon frenleri, diğer karbon frenlerden de 25,85 kg daha hafif olma özelliği ile öne çıkıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim