• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Pegasus, genç yetenekleri uçuruyor

Pegasus, genç yetenekleri uçuruyor
Pegasus Hava Yolları, Güher&Süher Pekinel kardeşlerin “Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında İstanbu’dan sonra İzmir ve Ankara’da konser verecek 9 genç yeteneğinin ulaşım sponsorluğunu üstlendi.

PEGASUS, GÜHER VE SÜHER PEKİNEL İLE GENÇ YETENEKLERİ UÇURUYOR
 
Pegasus Hava Yolları, Güher&Süher Pekinel kardeşlerin “Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında İstanbu’dan sonra İzmir ve Ankara’da konser verecek 9 genç yeteneğinin ulaşım sponsorluğunu üstlendi.
 
Müziğin farklı alanlarına verdiği destekle öne çıkan Pegasus, klasik müziğin dünya çapındaki temsilcileri Güher&Süher Pekinel kardeşlerin “Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında sahne alan 9 gencin Türkiye’deki konserlerinin ulaşım sponsoru oldu.
 
“Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi, Harika Çocuklar Yasasının son 15 yılda işlerliğini yitirmesi üzerine uluslararası kariyer yapma yeteneğine sahip çocuklara destek sağlamak amacıyla harekete geçen G&S Pekinel’in, senfoni orkestrası elemanlardan oluşan bir jüri eşliğinde konservatuar öğrencileri arasından seçtikleri çocukları, dünyanın en tanınmış pedagog ve müzik eğitimcileri ile birlikte çalışmaları için çeşitli ülkelere gönderilmesi ana fikrinden yol çıkmış.
 
Bir yıl içinde inanılmaz başarılara imza atan bu gençler, uluslararası yarışmalarda çoğu birincilik olan birçok derecenin dışında, önemli orkestralarda yer aldılar ve/veya bu orkestralar eşliğinde solist olarak çaldılar.
 
11 Ekim’de İstanbul Cemal Reşit Rey’de konser veren Genç Yetenekler’den 9’u, 12 Ekim’de Ankara’da, 13 Ekim’de de İzmir’de Pegasus Hava Yolları’nın ulaşım sponsorluğunda Türk klasik müzikseverler ile buluşacak.
 
Konserler nedeniyle kısa bir süre için ülkelerine dönen 9 Genç Yetenek;  Eren Aydoğan (piyano), Elvin Hoxha (keman), Dorukhan Doruk (cello), Veriko Tchumburidze (keman), Yunus Tuncalı (piyano), Kıvanç Tire (keman), Yusuf Çelik (cello), Ege Banaz (klarinet) ve Yağızcan Keskin (klarinet) konuk sanatçı Efdal Altun ve Güher ve Süher Pekinel ile aynı sahnede; G. Cassado, S.Rachmaninoff, E.Elgar, P.de Sarasate, G.Tartini, F. Mendelssohn, R. Schumann, W.Lutoslawski ve A.Mozart’ın bestelerini çalacaklar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim