• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Pegasus halka arz için tarih verdi!

Pegasus halka arz için tarih verdi!
Pegasus Havayolları, daha önce global kriz nedeniyle ertelediği halka arzını gerçekleştirmek yeniden görüşmelere başladı.

 

Esas Holding bünyesindeki havayolu şirketi Pegasus Havayolları, daha önce global kriz nedeniyle ertelediği halka arzını gerçekleştirmek yeniden görüşmeler yürütürken, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde halka arzın 2013 ilk çeyrekte gerçekleşmesi bekleniyor.
 
Konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, Pegasus'un olası halka arzında oranın daha önce planlanan yüzde 31.3'ün, hatta yüzde 25'in de altında olabileceği öngörülüyor.
 
Yetkilendirmenin ise İş Yatırım Menkul Değerler'e yapılması bekleniyor. Pegasus, 2010 yılında başlattığı ilk halka arz sürecinde, İş Yatırım ve Credit Suisse'e yetki vermişti.
   
Kaynaklar, görüşmelerin yakın sürede tamamlanmasını beklediklerini, halka arzın 2013'ün ilk çeyreğinde öngörüldüğünü belirtirken henüz Pegasus tarafından verilmiş kesin bir karar olmadığının da altını çizdiler.
  
Şirket 2011 Şubat ayında sermayesinin yüzde 31.3'ini halka arz etmek için İMKB'ye başvurmuş ancak global kriz nedeniyle halka arz planlarını ertelemişti.
   
Reuters'a bilgi veren konuya yakın bir şirket yetkilisi, "Pegasus daha önce küresel koşullar nedeniyle vazgeçtiği halka arz konusunda yetkilendirme için yeniden görüşmeler yürütüyor. Görüşmeler oldukça ilerlemiş seviyede ancak henüz kesin bir karar verilmedi. Bu hafta nihai bir karar verilmesi olası" dedi ve ekledi:
 
"Üçüncü çeyrek bilançosu ile önümüzdeki yıl başında halka arzın gerçekleşmesi için görüşmeler sürüyor. Halka arz olması durumunda yetkilendirme İş Yatırım'a yapılacak. Oran ise bu kez yüzde 25'in altında öngörülüyor. Ancak halka arza ilişkin kesin tarih ve oran görüşmelerle şekillenecek."
 
Paylarının yüzde 31.32 bölümünün halka arzı için SPK ve İMKB'ye 2011'de başvuran Pegasus Havayolları, halka arzdan elde edilecek gelirin, şirketin uçak filosunun büyütülmesi ve rekabetçi pozisyonun güçlendirilmesi amacıyla kullanılacağını açıklamıştı. Ancak bu halka arz küresel koşullar nedeniyle ertelenmişti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim