• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pegasus İstanbul-Muş seferlerine başladı

Pegasus İstanbul-Muş seferlerine başladı
Pegasus Havayolları, haftanın 3 günü gerçekleştireceği İstanbul-Muş seferlerine başladı.
Sabah saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 185 yolcu ile havalanan Pegasus Havayolları’na ait uçak; Muş’ta Vali Ali Çınar, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Hasköy Kaymakamı ve Havaalanı Mülki İdare Amiri Bilgihan Bayar, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Muş Valisi Ali Çınar, seferlerin haftada 3 gün olacağını ve bu durumun Muş ve bölge için önemli olduğunu söyledi. 
 
Ulaşım hizmetlerinin önemli olduğunu söyleyen Çınar, “Havayolu ulaşımı son yıllarda gerçekten çok önemli bir ivme kat etmektedir. İnsanlarımız artık daha konforlu, daha hızlı bir ulaşım yolunu tercih eder hale gelmişlerdir. İşte bu tercihten dolayıdır ki, bugün Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ilk seferini yapan Pegasus Havayolları, sizlerin de gördüğü gibi uçak tam dolu geldi, tam dolu da gidecek. Bizim temennimiz şu anda haftada 3 gün olarak başlayan bu seferlerin yolcu kapasitesine paralel olarak sefer sayısını arttırmasıdır. 
 
Devletimizin, hükümetimizin hava ulaşımını destekleyen politikası sayesinde, birçok ile yapılan yeni havaalanları ile hava ulaşımı vatandaşlarımız tarafından da çok tercih edilen bir ulaşım yolu olmaktadır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Temennimiz odur ki bizim ilimizden Ankara’ya 1 sefer var, 2 sefere çıksın. Diğer taraftan da yolcularımızın büyük talepleri var. İzmir yönüne de bir sefer konulması konusunda büyük talep var. İnşallah havayolu şirketleri de bu talebi dikkate alarak önümüzdeki günlerde veya aylarda, tabi ekonomik ve ticari olarak eğer uygunsa biz bunu vatandaşlarımız adına istiyoruz. Bu havalimanından bu uçakları kullanacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.
 
Apronda herhangi bir sıkıntı olmadığını da sözlerine ekleyen Çınar, “Apronumuz şu anda aynı anda iki uçağa hizmet verebilecek kapasitededir. Bu artışı dikkate alan Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Muş Havaalanı’nın gelişmesi konusunda bir dizi yatırım yapıyor. Şu anda itfaiye binası inşaatı var. Sonra burada hizmet yapacak personelimizin 24 daireli lojman inşaatı önümüzdeki 15 gün içerisinde başlayacak. Yeni terminal binası bu sene ihale edilecek. İhale edildiği taktirde apron genişlemesi yapılacak. O da 4 uçak kapasiteli olacak. Bir diğer ihtiyacımız ise teknik kule. Onun da nereye yapılacağına dair planlama çalışmaları devam ediyor. Bütün bunlar 2-3 yıl içinde tamamlandığında, havaalanımız havayolu şirketlerinin istedikleri düzeye ulaşacaktır” dedi.
 
Vali Çınar, Pegasus Havayolları’nın Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri İstanbul-Muş, Muş-İstanbul seferlerini gerçekleştireceğini kaydetti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim