• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Pegasus Kars seferlerine başladı

Pegasus Kars seferlerine başladı
Pegasus Havayolları, Kars'a olan ilk uçuşunu yaptı.

Pegasus Hava Yolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen’den Kars Harakani Havalimanı'na ilk uçuş yolcuları AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Dr. Selahattin Beyribey oldu.

Bugün İstanbul’dan Kars’a ilk seferini düzenleyen Pegasus Hava Yolları’nın ilk uçuşunda İstanbul’dan Kars’a AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey yolcuları arasında yerini aldı.

Kars Harakani Havalimanı’na inen Pegesus Havayollarına ait yolcu uçağı ilk uçuşunda yoğun ilgi gördü. AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, ilk seferine rağmen uçağın ful dolu olduğunu söyledi.

Arslan, “haftanın her günü zaten uçacak. Umarım bundan sonra da ful dolu gelecek. Havacılık sektöründe fiyatlar arz talep dengesiyle doğru orantı da geliyor. Talep çoğaldıkça, araz azaldıkça ne yazık ki fiyatlar yüksek oluyor. Biz bunun mücadelesini çok verdik ama bunun yolu rekabetçi ortamda yeni uçuşların başlaması Pegesus’un bugün Sabiha Gökçen-Kars uçması aynı zamanda Anadolujet ve Türk hava Yolları’nın da fiyatları revize etmesi demek bugünden itibaren, gerçekten fiyatlar çok uygundu. Dolayısıyla hem Pegasus’un fiyatları uygun olacaktır. Hem de rekabet ortamı nedeniyle bundan sonra Anadolujet ve Türk Hava Yolları ’da buna paralel olarak ucuz uçacaktır. Bu uçuşun bizim ilimiz açısından en büyük avantajı şu. Özellikle ilçelerimize ve köylerimize gidecek insanlarımız nedeniyle İstanbul uçaklarının öğlen gelmesi gayet normal çünkü insanlar köyden ilçeye, ilçeden ile geliyorlar. Ve devamında da yine İstanbul'dan gelen yolcunun buradan inip tekrar köyüne gitmesi lazım. Ancak bu uçuşun diğerlerinden farkı olarak sabah olmasının şöyle bir avantajı var. Elbette ki Kars’a, Karslıya hizmet edeceği gibi özellikle turizme hizmet etmesi adına sabah erken gelmesi önemli, zira kış turizmi anlamında ister yabancı turist olsun, ister yerli turist olsun uçakla geldiğinde erken gelip o günü pistlerde değerlendirmek istiyor. Bu uçuşun en büyük avantajı insanları Sarıkamış’ta, Kars'ta turizm anlamında gününü değerlendirebilecek olmasıdır” dedi.

AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey’de, “Kars’ın cazibe merkezi olması, Kars'ın bir önemli havayolu, karayolu, tren yolu, uluslar arası yollarla cazibe merkezi haline gelmesi, Kars’ta uçak fiyatlarını ayarlanması açısından önemli hizmetlerden bir tanesidir. Bu özel Pegesus Hava Yolları’nın gelmesi, önemli bir katkıdır Kars’a, aynı zamanda turizm alanında özellikle kayak turizmi önemli etkisi olacak. İnsanların belki turizm anlamında ötesinde gündüz sabahleyin gelip, 3-5 saatlik işleri varsa onları hallettikten sonra akşam tekrardan gidebilme fırsatı verecektir. O anlamda çok önemsiyorum. İşte 5 tane uçak havaalanımıza iniyor. Ümit ediyoruz ki özellikle Lojistik Merkezin kurulması, BTK Demiryolu hattının hizmete girmesi inşallah karayollarımızın tamamen bitmiş olması, hem havaalanımıza inen uçak sayımızı artıracaktır. Hem bu bölgede ki ticari hızlılığı da kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’da Kars’ta temellerin sağlam atıldığına vurgu yaparak şunları kaydetti.

“Bugün 5 değil, 15 uçuş olsa, 20 uçuş olsa bunu kaldıracak potansiyelimiz var. Geçmişte yaptığımız hizmetlerin bugün neticesini almaktan dolayı mutluyuz. Kars’ta Ak günler başlamıştır.'

Öte yandan Pegasus Hava Yolları’nın sabah 07:15’de İstanbul Sabiha Gökçen’den havalanan uçağı, Kars Harakani Havalimanına, 09:50’de inecek. Kars Harakani Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen’e her gün karşılıklı uçuşlarda başlamış oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim