• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Pegasus, Selanik’e charter ile uçacak

Pegasus, Selanik’e charter ile uçacak
Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan her gün uçuş koyduğu Selanik’e Pegasus Hava Yolları charter seferler başlatıyor.
Ekonomik krizi atlatma çabaları içindeki Yunanistan, Türk turistleri gözüne kestirdi. Geçtiğimiz yıl 900 bin Türk turistin ziyaret gerçekleştirdiği Yunanistan’da İzmir ve Selanik arası güçlü bağları dikkate alan turizmciler, özel program başlattı. Buna göre İzmir ve Selanik arasında 22 Haziran- 12 Eylül Pegasus Havayolları’ın charter uçuşları ile Türk turistleri karşı kıyıya taşınacak. Programın ilgi görmesi halinde charter seferler yıl boyu devam edecek.
 
İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Yunanistan Başkonsolosu Theodore Psakiris ve turizm sektör temsilcilerinin yer aldığı tanıtım toplantısında iki ülke arasında güçlü bağlara dikkat çekildi. Silver Holidays CEO’su Stefanos Hajimanolis, İzmir ve Selanik arasında büyük potansiyele işaret ederek, “Pegasus’un, 3 yıldan bu yana İzmir-Atina arası seferleri büyük ilgi görüyor. Türk Hava Yolları da İstanbul’dan haftada 3 gün uçtuğu Selanik’e artık her gün uçuş koydu. Bu ilgiyi dikkate alarak İzmir- Selanik arasında Pegasus Hava Yoları ile anlaşarak charter seferler başlatma kararı aldık” dedi.
 
Özel tur seçenekleri
 
Dom Otel Zinciri ile temasa geçtiklerini, yine club otel ve casinolarının da oluşumda yer almaya karar verdiğini anlatan Hajimanolis, “İzmirliler için 7 gece 8 günlük özel turlar hazırladık. Sadece Selanik değil, Kavala, Gümülcine, Olimpus, Hedesa, Halkidiki’yi de içine alan turların büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Uçuşlar, Boeing 737 tipi 189 kişilik uçaklarla cumartesi günü karşılıklı olarak şimdilik haftada bir kez olacak” dedi. 
 
Hedeflerinin THY’nin İzmir Selanik arası düzenli seferlere başlaması olduğunu kaydeden Hajimanolis, “22 Haziran- 12 Eylül tarihleri arasında 2 bin Türk turisti Selanik’e götürmeyi hedefliyoruz. Bu turun ilgi görmesi halinde yıl geneline yayılması mümkün olacak. Bu sayede İstanbul’dan Selanik’e hafta 3 sefer koyan ancak şu an her gün uçan THY’nin İzmir- Selanik uçuşlarına başlaması mümkün olacak” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim