• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Pegasus sporda da bir ilke imza atıyor

Pegasus sporda da bir ilke imza atıyor
Pegasus Hava Yolları, Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile 2011 yılında dünyada ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Türkiye Windsurf Ligi’ne adını verdi.

PEGASUS SPORDA DA DÜNYADA BİR İLKE İMZA ATIYOR

Pegasus Hava Yolları, Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile 2011 yılında dünyada ve Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Türkiye Windsurf Ligi’ne adını verdi.

Pegasus Hava Yolları, 5 yıldır Windsurf’e verdiği desteği yeni bir boyuta taşıyarak, dünyada ilk kez Türkiye’de kurulan Windsurf Ligine sponsor olarak, adını verdi.

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından bu yıl kurulan, 7 il ve 16 farklı kulubü temsilen 89 erkek 18 kadın ulusal sporcunun yarışacağı lig, Pegasus Windsurf Lig’i olarak anılacak Pegasus Windsurf Ligi’nin kuruluş anlaşması Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ile Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, “Türkiye Yelken Federasyonu olarak yelken sporunun gelişimi ve geniş kitlelere ulaşması için birçok yatırım ve çalışma içerisindeyiz. Bu yıl ilk defa uygulamaya koyacağımız Windsurf Ligi ile amacımız hem kamuoyunda hem de medyada surf sporunun daha iyi algılanmasını ve geniş kitlelerce kolayca takip edilmesini sağlamak. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez uygulamaya konulacak olan lig formatı ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerini dolaşan 5 ayaklı bir format yarattık. Lig sonunda windsurf slalom kategorisinde Türkiye Şampiyonları belirlenecek. Pegasus Hava Yolları’nın surf sporuna verdiği desteği Windsurf Türkiye Ligi ile devam ettirmesi son derece sevindirici. Uzun yıllar sürecek bir işbirliği olmasını diliyor ve tüm yelken ve spor camiasına uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat da, Türkiye’de ve dünyada ilklere imza atan havayolu şirketi olarak, bu sefer de spor alanında dünyada bir ilke imza atmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Pegasus Genel Müdürü, “Türkiye’de havacılığı değiştirdiğimiz gibi spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak Pegasus Kültürü’nün misyonudur. Bu amaçla 5 yıldır Dünya Kupası bazında sponsorluk desteği verdiğimiz windsurf liginin kuruluşu, bizim için yeni bir değişim sürecine öncülük etme imkanını doğurdu. Bugün attığımız imza ile sadece Türkiye’de değil, dünyada ilk kez windsurf liginin kurulmasına öncülük etmiş oluyoruz. Pegasus Windsurf Ligi’nin tüm spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Pegasus Windsurf Ligi 27 Mayıs 2011’de başlıyor...

Türkiye’de 5 farklı bölgede düzenlenecek yarışlar ile gerçekleşecek Pegasus Windsurf Ligi, 27 Mayıs’ta Alaçatı Belediyesi’nin destekleri ile Çağla Kubat Windsurf Academy’de ilk ayak yarışları ile start alacak.
Türkiye’nin en başarılı windsurf’çülerinin katılımı ile gerçekleşecek Pegasus Windsurf Ligi’nde; Erkek, Kadın, Genç Erkek, Genç Bayan ve Master Erkek sınıflarında Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Pegasus Windsurf Lig Takvimi;

27 – 29 Mayıs İzmir Alaçatı
01 – 03 Temmuz Muğla Datça
15 – 17 Temmuz Çanakkale Gökçeada
19 – 21 Ağustos Edirne Erikli
09 – 11 Eylül Zonguldak Karadeniz Ereğlisi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim