• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Pegasus, Türk Telekom Arena'ya indi

Pegasus, Türk Telekom Arena'ya indi
Sporun farklı dallarındaki destekleri ile bu sporlara katma değer yaratmayı hedefleyen Pegasus Hava Yolları, düzenlenen basın toplantısı ile dev bir işbirliğine daha imza attığını açıkladı.

PEGASUS HAVA YOLLARI ARENA’DA

Türk Telekom Arena’nın kuzey tribününün yeni adı: Pegasus Tribünü

Sporun farklı dallarındaki destekleri ile bu sporlara katma değer yaratmayı hedefleyen Pegasus Hava Yolları, düzenlenen basın toplantısı ile dev bir işbirliğine daha imza attığını açıkladı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın katılımıyla Conrad İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında Pegasus Hava Yolları’nın Türk Telekom Arena’nın kuzey tribünü isim hakkı anlaşması kamuoyuna ilan edildi.
Türk Telekom Arena’nın şuanda 2016 UEFA kriterlerine uyan tek stad olduğuna değinen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, “2007 Aralık ayında atılan temelle başladığımız meşakkatli yolculuğumuzu mutlu sonla bitirmek üzereyiz. Galatasaray ve Türk Futbolu adına önemli bir dönüm noktası olacak olan Türk Telekom Arena’nın taraftarla buluşması için artık sayılı günler kaldı. Bu dev projeyi hayata geçirirken elbirliği ile çalıştık, güçlü iş ortaklarımız ve paydaşlarımızla sorunların üstesinden birlikte geldik. Galatasaray’ın adına ve tarihine yakışır güçlü firmalarla yaptığımız işbirliklerinin karşılığını aldık. Bugün de ülkenin en köklü havacılık kurumlarından Pegasus’la işbirliğine imza atıyoruz. Bu işbirliği ile Türkiye’nin gurur kaynağı stadımızın Kuzey Tribünü artık Pegasus Tribünü olarak anılacak. Eminim ki Pegasus Tribünü en heyecanlı tribünlerimizden biri olacak Türk Telekom Arena’da başarılarımızda bizimle beraber olacak ve tribüne adını veren Pegasus’a Galatasaray ailesi adına hoş geldiniz demek istiyorum” dedi.

Türk Telekom Arena’nın bilet satışları, kombineler, reklam ve sponsorluklar dahil yıllık 78 milyon dolar civarı getiri sağlayacağına değinen Polat, sponsorluk süresinin 3 yıl olduğunu, +3 yıl Pegasus’un uzatma opsiyonuyla birlikte toplamda 6 yıl olduğunu belirtti.

Futbol dünyasında devrim yaratacak ve 2011 yılında resmen açılışı gerçekleşecek olan modern futbol kompleksi Türk Telekom Arena’nın kuzey tribününe adını veren Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, sporu destekleyen bir kurum olarak bu çalışmaya imza atmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Sabancı, “Sporun farklı alanlarında sponsorluklarımıza devam ederken, futbol gibi Türkiye için çok önemli olan bu spor dalında, bu sefer sadece sporu değil, aynı zamanda futbolseverleri de desteklemek adına tribün isim hakkı üzerine bir işbirliği gerçekleştiriyoruz. Bu tribün aracılığıyla sporsever Pegasus misafirlerine çeşitli kampanyalar ve fırsatlarla maçları yakından takip etme fırsatı sağlayacağız. Türk Telekom Arena Stadyumu, Türkiye’miz için gurur kaynağı olacak nitelikte çok değerli bir spor alanı. Dünya standartlarında teknolojik bir altyapısı ve modern tasarımıyla Pegasus olarak bu stadın kuzey tribününe adımızı vermekten mutluluk duyuyoruz. ” dedi.

Türk Telekom Arena stadyumunun kuzeyinde yer alan 12.250 koltukluk bölüm Pegasus Tribünü olarak anılacak. Pegasus Tribünü’nde 2 adet stad restoranı, Galatasaray Store ve Galatasaray Müzesi bulunuyor.

Türk Telekom Arena

Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Türk Telekom Arena, 52 bin 647 seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekare imar alanında yapılıyor. 46 bin seyirci koltuğu, 4 bin 710 VIP seyirci koltuğu, 176 adet özürlü ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta 1760 koltuk kapasiteli 157 loca bulunuyor. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansörün bulunacağı projede 2 bin 913’ü kapalı olmak üzere 3 bin 19 araçlık otopark yer alıyor. Metro ile sağlanacak otopark alanları da dahil edildiğinde toplam kapasite 4 bin 500 araca kadar çıkıyor. Galatasaray, yeni stadyumu Türk Telekom Arena ile spor ve iş dünyasını kurumsal bir eğlence anlayışı içerisinde birleştirmeyi mümkün kılıyor. 2010-2011 sezonun 2. yarısında maçların oynanmaya başlanacağı Türk Telekom Arena, dünyanın sayılı spor kompleksleri arasında şimdiden yerini almaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Arena, taraftarın maça 1 saat kala değil 3-4 saat öncesinden gelip güvenli, konforlu ve keyifli bir şekilde, kaliteli zaman geçirebileceği bir platform olarak ulaşım, güvenlik, yeme-içme alanları, tasarım, konfor gibi bir çok konuda alışılmışın dışında bir hizmet kalitesiyle taraftarların karşısında olmak üzere tasarlandı. Tesis yönetimi konusunda uzmanlaşmış olan AEG Europe, dünyanın çeşitli yerlerinde sunmakta olduğu 5 yıldızlı hizmetleri Türk toplumunun değer ve alışkanlıklarıyla birleştirerek farklı bir işletme hizmeti sunmaya ve stadımızı İstanbul gibi 365 gün 24 saat yaşayan bir mekan haline getirmeye hazırlanıyor. Türk Telekom Arena’da Galatasaray maçları dışında, sadece futbol sezonunda değil futbol sezonu dışında da izlenebilecek olan fuar, seminer, toplantı gibi organizasyonların düzenleneceği bir platform olacak. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü starların konserlerine ev sahipliği yapacak.

Esra SARIKEÇE - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim