• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Pegasus uçağında korsan alarmı

Pegasus uçağında korsan alarmı
Kharkov-İstanbul seferini yapan uçak, üzerinde bomba olduğunu söyleyen bir yolcu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendi.

Kharkov/İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındı. Uçak Sabiha Gökçen'e indi. Havalimanı'nda güvenli bir bölgede bekletiliyor. Uçağın, 2-f numaralı koltuğunda oturan Ukraynalı yolcu tarafından yön ekranını karartarak Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Yolcunun üzerimde 'bomba var' diye bağırdığı belirtiliyor.
Uçaktan kaçırılma sinyali alınması üzerine Balıkesir'deki 191. filoya ait bir F-16 savaş uçağının da havalandığı belirtiliyor.
Öte yandan Özel Harekat'ın havalimanına gittiği ve Havaalanındaki tüm uçuşlar iptal edildiği öğrenildi. Bölge hava trafiğine kapatıldı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'INDAN İLK AÇIKLAMA

Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirilmiştir.
Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı'nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır.

SİVİL HAVACILIK: UÇAKTA BOMBA İHBARI YAPILDI

SHGM: Pegasus Havayollarına ait Kharkiv - Sabiha Gökçen uçağı havada iken yapılan bomba tehdidi sebebi ile güvenlik altında Sabiha Gökçen'e inmiştir.

BAKANLIK MÜSTEŞARI: 'KOKPİTE GİREMEDİ'

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Hasip Soluk Habertük canlı yayınında şu bilgileri verdi:
Ukrayna asıllı bir yolcu bomba olduğunu söyleyerek uçağın Soçi’ye götürülmesini istemiş. Söz konusu şahıs kokpitten içeri giremediği için pilotlar da uçağın içinde karartma yaparak Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi.

KORSAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Uçak güvenlik bölgede bekletilirken, saldırganın ikna edilerek etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ardından uçağın pilotundan 'iyiyiz' mesajı geldi. Korsanı Özel Harekat Birimleri teslim aldı.

PİLOTTAN SEVİNDİREN HABER

Uçağın pilotu İlyas Kargülle 'İyiyiz' mesajı verdi.  Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Genel Sekreteri olan Karagülle'nin çok deneyimli bir pilot olduğu öğrenildi.
Kaçırılan uçakta kaptan pilot İlyas Karagülle, yardımcı pilot Yavuz Cuğun, kabin ekibinde ise Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş olduğu öğrenildi

YOLCULAR TAHLİYE EDİLİYOR

Ukrayna asıllı hava korsanı tarafından kaçırılmak istenen ve Sabiha Gökçen'e indirilen Türk uçağındaki yolcular tahliye edildi.

İşte korsanın ilk görüntüsü
Kharkiv-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçağı kaçırmak isteyen kişi görüntülendi.

UÇUŞ EKİBİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Ukrayna'dan İstanbul'a gelirken kaçırılmak istenen Pegasus Hava Yolları uçağında görevli kokpit ve kabin ekibinin isimleri belli oldu. O isimle şöyle, Kaptan Pilot İlyas Karagülle, Yavuz Çuğun, Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş...

ucak2.20140207211802.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim