• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Pegasus Windsurf yarışı 5. yılını kutluyor

Pegasus Windsurf yarışı 5. yılını kutluyor
Pegasus Airlines sponsorluğunda bu yıl 5. kez Alaçatı’da düzenlenecek PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf’n Sound Spor ve Müzik Festivali, tanıtım toplantısı Ortaköy The House Cafe’de gerçekleştirildi.

PEGASUS PWA WINDSURF DÜNYA KUPASI&SURF & SOUND SPOR VE MÜZİK FESTİVALİ 5. YILINI KUTLUYOR...

Alaçatı'da Pegasus Airlines sponsorluğunda 8-13 Ağustos'ta düzenlenecek Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Dünya Kupası 6. ayak yarışları, İstanbul'da yapılan toplantıyla tanıtıldı.

Ortaköy'deki The House Cafe'de düzenlenen toplantıya Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile sporcular Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu katıldı.

Muhittin Dalgıç, böylesi bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Alaçatı'nın popüler bir yer olmasında rüzgar sörfünün payının büyük olduğunu dile getiren Dalgıç, “Hem eğleniyoruz hem spor yapıyoruz. Herkesi Alaçatı'ya bekliyoruz” dedi.

Nazlı İmre, Pegasus Airlines başta olmak üzere sponsorların katkılarının organizasyonun Türkiye'ye getirilmesinde büyük önem taşıdığını söyledi. İmre, güzel bir yarış olmasını diledi.

Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, böyle bir organizasyona sponsor oldukları için mutlu olduklarını belirtti. Sabancı, şunları kaydetti:
“Türkiye'de havacılığı değiştirdiğimiz gibi spor başta olmak üzere bir çok alanda değişimi başlatmak Pegasus kültürünün misyonudur. Biz 5 yıl önce Türkiye Yelken Federasyonu, Alaçatı Belediyesi ve Sportworks ile yola çıktığımız zaman bu organizasyona belli bir katma değer katacağımızı düşünmüştük ama açıkçası PWA Windsurf Dünya Kupası'nın Türkiye'de Pegasus ana sponsorluğunda bu kadar uzun dönemli ve büyük boyutta bir platforma dönüşeceğini ve windsurf sporunun Türkiye'deki gelişimine bu kadar büyük imza atacağımızı hayal edememiştik. Başladığımızda 3 bin kadar seyirci vardı bu gün 10 binin üzerinde insan bu organizasyonu takip etmek için Alaçatı'ya gidecek.”

Dünya Kupası'nı başından bu yana tüm ayaklarına Lena Erdil ve Enes Yılmazer ile katılan Çağla Kubat ise, bu yıl hedefinin madalya kazanarak Türk sporu adına bir ilki gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Kubat, organizasyonun Türkiye'ye gelmesinin windsurf'ün gelişimine de olumlu yönde katkı yaptığını söyledi.

Bora Kozanoğlu ise Türkiye'de windsurf'un her geçen yıl geliştiğini belirterek, tüm sporseverleri organizasyonu izlemeye davet etti.

Toplantının ardından günün anısına Galatasaray Kulübü sporcuları gösteri geçişi yaptı.

YARIŞ

Vietnam'da 25 Şubat'ta start alan PWA Windsurf Dünya Kupası'nda 35 ülkeden 21'i kadın 85 sporcu mücadele ediyor.

Yarışta erkeklerde 12 kez dünya şampiyonu olma başarısı gösteren İsveçli Björn Dunkerbeck ilk sırada yer alıyor. Dunkerbick'i Fransız Antoine Albeau ile Hollandalı Ben Van Der Steen izliyor. Enes Yılmazer ise 24. sırada bulunuyor. Erkekler kategorisinde yarışlar Alaçatı'nın ardından Almanya'da yapılacak müsabakalarla tamamlanacak.

4 etap üzerinden yapılan bayanlar kategorisi yarışları Alaçatı'daki müsabakalarla sona erecek. Bayanlarda Arubalı Sarah Quita Offringa birinci, Fransız Alice Arutkin ikinci, Fransız Fanny Aubet üçüncü sırada yer alıyor. Bayanlarda Lena Erdil 4. Çağla Kubat ise 5. sırada bulunuyor.

Alaçatı'da 8-13 Ağustos'taki müsabakaların 6. etabı çerçevesinde Pegasus Airlines Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali de izleyicilerle buluşacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim