• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Pegasus'un aldığı 15 TL'ye tepki yağıyor

Pegasus'un aldığı 15 TL'ye tepki yağıyor
Pegasus'un iş başvurusunda bulunanlardan 15 TL hizmet bedelini kredi kartlarından tahsil etmek istemesi tepkilere neden oldu.

PEGASUS'UN ALDIĞI 15 TL'YE TEPKİ

Pegasus'un iş başvurusunda bulunanlardan 15 TL hizmet bedelini kredi kartlarından tahsil etmek istemesi tepkilere neden oldu.

İş başvurusunda bulunan işsiz adaylar Tüketici Platformu’na yaptıkları şikayetlerle Pegasus Hava Taşımacılığı’nın "Ücretli Başvuru" sistemini eleştirdiler. "Pegasus’un iş başvurusu için neden kredi kartından 15 TL istediğini anlamıyoruz" diyen vatandaşlar, tepkilere neden olan 15 TL’lik iş başvurusu için tepkilerini şöyle dile getirdiler:

"Pegasus Havayollarının internet sitesinde İnsan Kaynakları Bölümü’nden açık iş ilanına başvuru yapmak istedim. Gerekli olan bilgiler için cv isteniyor. Cv’niz hazırsa dahi iş başvurusu yapamıyorsunuz. Havayolu’nun kendi internet sitesinden iki tane iş bulma sitesine yönlendiriliyorsunuz. O sitelerden birini tercih edip başvuruyu tamamlamak istiyorsunuz. Tam da başvurunuzu tamamladığınızı düşünürken karşınıza aniden bir kutucuk çıkıyor. Kredi kartı numaranız isteniyor. Ardından bu iş başvurunuz için kredi kartınızdan 15 TL kesileceği belirtiliyor. Ben iş başvurusu yapacağımı sanırken Pegasus’un benden 15 TL istediğini öğrenince neye uğradığımı şaşırdım. Bu iş ilanlarına binlerce insan başvurmak ister. İşe alınmayan binlerce vatandaşın paraları ne olacak."

-15 TL İADE EDİLMİYOR-

Pegasus’un "Ücretli Başvuru" olarak tanımladığı uygulamada diğer bir dikkat çeken nokta ise iş başvurusu için ödenen 15 TL’nin sadece bir sene için geçerli olması. Pegasus’un internet sitesinde yer alan başvuru ilanında ücret uygulaması hakkında şu bilgilere yer veriliyor:

"Alınan başvurular sistemimize ulaştığında başvurunuzun alındığına dair bilgilendirme mesajı gönderilmektedir ve başvurular değerlendirilerek ilgili pozisyon ya da uygun olan diğer açık pozisyonlarımız için olumlu bulunduğunda sizinle iletişime geçilecektir. Başvuru ücreti, birden fazla ilana başvurulsa bile bir defa ödenmekte ve bir yıl süre ile geçerli olmaktadır. Kişisel bilgilerinizin güvenliği Başvurunuzun Pegasus tarafından alınması, İnsan Kaynakları bölümü tarafından değerlendirilmesi ve geri bildirim süreci için 15 TL hizmet bedeli, aşağıda tamamlayacağınız süreçte, kredi kartınızdan tahsil edilecektir. Bu hizmet bedeli hiç bir şekilde tarafınıza iade edilmeyecektir. Ayrıca 1 yıl boyunca yapacağınız diğer başvurulardan ücret talep edilmeyecektir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim