• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Pegasus'un Kırgızistan'a seferleri başlıyor

Pegasus'un Kırgızistan'a seferleri başlıyor
Pegasus Havayolları'nın Türkiye ile Kırgızistan arasında karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacağı bildirildi.

 

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Nejat Akçal, Pegasus Havayolları'nın, Türkiye'den Kırgızistan'a karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacağını bildirdi.
 
Akçal, Pegasus Havayolları'nın, Türkiye'den Kırgızistan'a karşılıklı seferler düzenlemesine ilişkin görüşmeleri uzun süredir yürüttüklerini söyledi.
 
Görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Akçal, ''Pegasus Havayolları, Türkiye ile Kırgızistan arasında karşılıklı uçak seferlerine bu ay sonuna doğru başlayacak'' dedi.
 
Bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Akçal, Türkiye ile Kırgızistan arasında ticari ve ekonomik ilişkiler kapsamında yapılan yatırımların büyük öneme sahip olduğuna dikkati çekti.
 
Akçal, stratejik önemi çok fazla olan bir ülke diye nitelediği Kırgızistan'ın, Türkiye'nin çok önemli bir stratejik ortağı olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
 
''Bu ülkenin daha kuvvetli bir şekilde yere basması için Türkiye'nin desteğine büyük ihtiyacı var. Onun için buraya desteğimizi esirgemeden, desteğin yanında tecrübemiz, bilgi birikimimiz, teknolojik olmak üzere yıllardan beri her anlamda buraya büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu ülkeye sadece parasal anlamda değil, beyin anlamında da yatırımlar yapıyoruz. Dolayısıyla bu ülkenin birçok özelliği yanında parlamenter demokrasinin kalesi olması da başlı başına özellik katıyor. İki ülkenin iş birliği, gücünü ortak tarihi, kültürü ve dilinden alarak, yaşamın her alanında başarıyı elde ediyor.''
 
Pegasus Havayolları'nın Bişkek seferlerine başlamasının, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari ilişkilere hareket getireceğine inandığını anlatan Akçal, Kırgızistan'da rakipsiz Türk havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları'nın rekabet gücünün ortaya çıkması için Pegasus Havayolları'nın seferlerinin önemli olduğunu belirtti.
 
Akçal, Türkiye'den gelip Kırgızistan'da öğrenim gören öğrencilerin, uçak biletlerin pahalılığı nedeniyle Türkiye'ye gidememekten yakındığı bilgisini vererek, ''Pegasus Havayolları'nın Kırgızistan'a gelmesi, en çok Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve diğer üniversitelerde öğrenim gören Türk öğrenciler için yararlı olacaktır. Bu uçuşlarla bilet fiyatlarının azalacağı da değerlendirilmektedir'' diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim