• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Pegasus'un KKTC seferlerine tepki var

Pegasus'un KKTC seferlerine tepki var
Pegasus Hava Yolları’nın gerçekleştirdiği indirimli kampanyalara Kuzey Kıbrıs’ın alınmaması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu

KKTC'de yurt dışına yapılan seyahatlerde halkın en fazla tercih ettiği hava yolu şirketi konumundaki Pegasus Hava Yolları’nın düzenlediği kampanyalara Kuzey Kıbrıs’ı dahil etmemesi, özellikle yurt dışından KKTC’ye gelecek birçok vatandaşımızın tepkisine neden oldu.

Yolcular, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın batması, ardından da geçtiğimiz günlerde Atlasjet'in de İngiltere’den çekilme kararı almasıyla Pegasus Hava Yolları’nın rakipsiz kaldığına dikkat çekerek, “Rekabet olmamasını istismar etmesinler” dedi.  
 
Pegasus’un internet sitesinde yer alan bir haberde “Pegasus Plus”ın birinci yaşı nedeniyle 15 Kasım’dan 18 Kasım’a kadar “flypgs.com”dan uçak bileti alan “Pegasus Plus” üyelerinin toplam bilet ücreti üzerinden yüzde 20 indirim elde ettiği duyuruluyor. Kampanyadan yararlananların, uçuşunu gerçekleştirdikten sonra 20 TL değerinde uçuş puan kazanacağı da belirtiliyor. Başta yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşları olmak üzere birçok kişi bu kampanyanın neden Kuzey Kıbrıs uçuşlarını kapsam dışında tuttuğunu soruyor.
   
İnternet sitesinde yer alan habere göre, Pegasus Plus’ın birinci yıl kampanyanın 01 Ocak 2013–31 Mart 2013 tarihler içerisinde Kuzey Kıbrıs hariç tek yön tüm yurt dışı ve yurt içi uçuşlar için geçerli.
 
Biletlerin satış tarihlerinin 15 Kasım 2012 ile 18 Kasım 2012 olduğunun ifade edildiği sitede, fiyatların sınırlı sayıda koltuk için geçerli olduğu belirtilirken, “kampanyaya Kuzey Kıbrıs çıkışlı ve varışlı uçuşlar dahil değildir” deniliyor.
 
İndirimin sadece flypgs.com’dan satın alınan biletler için geçerli olduğu vurgulanıyor.
 
“Bu yapılan haksızlıktır”
 
Birçok kişinin, yapılan kampanyaların Kuzey Kıbrıs’ı kapsamamasına bir anlam veremedikleri belirtildi.
 
Kampanyanın Kuzey Kıbrıs’ı da kapsaması gerektiği üzerinde duran Kıbrıslı Türkler, KKTC’de ve Londra’da birçok insanın Pegasus ile seyahat ettiğine işaret ederek, “Bu yapılan haksızlıktır. Bir ülke insanı madem ki sizi bu kadar destekliyor sizin de ona daha fazla destek vermeniz gerekir. Pegasus yönetiminin bu yaptığı, ayrımcılıktır. Bu hatadan en kısa zamanda dönmelerini arzu ediyoruz” dedi.
 
“Kampanyalar şirketin politikasına göre ayarlanır”
 
Pegasus Hava Yolları yetkilileri, şirketin zaman zaman böyle kampanyalar yaptığını söyledi.
 
Kampanyaların yapılma nedeninin ise o parkurdaki boş olan koltuk sayısını doldurmak amaçlı olduğunu belirten yetkililer, “Bu da ticari yaşamda son derece doğaldır” dedi.
 
Geliş ve gidiş olmak üzere Kuzey Kıbrıs koltuklarının sürekli dolu olduğu için böyle bir kampanyada yer almasının ihtiyaç duyulmadığını belirten Pegasus Hava Yolları yetkilileri, bunun da son derece normal olduğunu söyledi.  Söz konusu kampanyanın bir şirketin bir politikası olduğunu belirten yetkili, “Başka bir zaman da ihtiyaç duyulduğunda Kuzey Kıbrıs için kampanya yapılabilir” diye konuştu. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim