• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Pegasus'un siparişi Airbus'ı uçurdu

Pegasus'un siparişi Airbus'ı uçurdu
Türkiye’den gelen 12 milyar dolarlık sipariş, Airbus üreticisi EADS’in borsadaki hisse senetlerini önemli derecede artırdı.

 

Sipariş, bazı üretim bölümleri kapanan ve Münih’ten Fransa’ya taşınma hazırlığında olan şirket çalışanlarını da sevindirdi.
 
Üretim birimleri Avrupa’nın farklı kentlerine dağılmış olan Airbus üreticisi EADS, Pegasus’un verdiği 100 adetlik uçak siparişinin sevincini yaşıyor.
 
Haberin duyulması üzerine şirketin dünya borsalarındaki değeri yüzde üç oranında attı.
 
İki gün önce Frankfurt borsasında ortalama 27 Euro üzerinden işlem gören şirket hisseleri dün itibarıyla 30 Euro’ya çıktı.
 
Analistler, Frankfurt borsasında işlem gören hisse senetlerinin toplam piyasa değeri 24.70 milyar Euro olan EADS’in daha da değer kazanacağını tahmin ediyor.
 
Münih’teki üretim birimlerinin bazı bölümlerini kapatıp, Fransa’nın Toulouse kentine taşınma telaşında olan çalışanlar da, işyerimiz güvenceye kavuşuyor diye sevinç içinde. EADS’in Münih merkezinde uzun yıllar uçak mühendisi olarak çalışan Mahmut Türker, “Türkiye’den böyle büyük siparişlerin gelmesi bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
 
Aynı zamanda FDP’nin eyalet milletvekili adayı olan Türker, “Türkiye ile olan ortak çalışmalar, son yıllarda büyük ivme kazandı. Pegasus’un yanı sıra Türk Hava Yolları’nın da yapımı devam eden Airbus siparişleri var. Pegasus’un 100 adet sipariş vermesi çok büyük bir olay. Biz Türk çalışanlar, bu gelişmeden bir kata daha sevinçliyiz. Airbus üretimi Avrupa’nın değişik kentlerinde yapılıyor. Münih’teki Ottobrunn ile yakındaki Augsburg önemli merkezler. Uçakların gövde montajı ise Hamburg’da yapılıyor” şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim