• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Pekin-Şanghay treni test sürüşü yapıldı

Pekin-Şanghay treni test sürüşü yapıldı
Çin'in başkenti Pekin ve ekonomi devi Şanghay şehirlerini birbirine bağlayacak hızlı tren hattının test sürüşü bugün gazetecilerin de katıldığı törenle gerçekleşti.

Pekin-Şanghay hızlı trenin test sürüşü yapıldı

Çin'in başkenti Pekin ve ekonomi devi Şanghay şehirlerini birbirine bağlayacak hızlı tren hattının test sürüşü bugün gazetecilerin de katıldığı törenle gerçekleşti.

Çin Tencent sitesindeki haberlerde, iki büyük metropol arasında çalışacak hızlı tren hattının bin 318 kilometre olduğu belirtilirken, hattın tek hatta çalışacak dünyadaki en uzun hızlı tren yolu olduğu kaydedildi. İki şehir arasında hızlı tren seferlerinin başlamasının ardından 9 saatlik yolculuk süresinin 4 saate düşeceği ifade edilirken, bununla birlikte internetten ve telefondan bilet alabilme hizmetinin de başlayacağını aktarıldı.

Faaliyete geçecek yeni hızlı tren hattı Pekin'den başlayarak Tianjin, Hebei, Shandong, Anhui, Jiangsu eyaletlerinden geçerek Şanghay şehrinde sona erecek. Yetkililer, 16 vagonlu olarak tasarlanan hızlı trenin bin koltuk kapasiteli olacağı açıkladı. Bilet fiyatları ile ilgili henüz herhangi bir düzenleme yapılmazken, gazetecilerin aldığı duyumlara göre en ucuz biletin 500 yuan (yaklaşık 125 TL) olacağı ifade edildi.

'Jinghu' adı verilen projenin finansmanı için ayrılan 32 milyar doların yetersiz kaldığı bildirilirken, ek maliyetler ile demiryolu hattının 40 milyar dolara mal olabileceği belirtiliyor. Çin tarihinin en pahalı projelerinden biri olan demiryolu için 224 köprü ve 16 tünel de yapılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim