• BIST 9558.16
  • Altın 2486.4
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Pele, Emirates’in küresel temsilcisi oldu

Pele, Emirates’in küresel temsilcisi oldu
FIFA’nın Dünya Çapında Resmi Ortağı konumundaki Emirates Havayolu, Brezilyalı futbol efsanesi Pele’nin küresel temsilcilerinden biri olacağını açıkladı.

Bu yaz Brezilya’nın ev sahipliğinde yapılacak olan ve merakla beklenen FIFA Dünya Kupası™ ile birlikte Emirates, dünya çapında insanlar ve mekanlar arasında kurduğu bağlantıyı havayolu operasyonlarının yanı sıra spor sponsorlukları aracılığıyla da sergilemek amacıyla başlattığı küresel kampanyasında Pele ile işbirliği yaptı.

Pele Emirates’in vatanı Dubai’deydi

Dubai’de gerçekleştirilen ortaklığın açıklandığı basın konferansına katılan Brezilya’nın futbol kralı olarak da bilinen Pele, Emirates’in anavatanına geldi. Anlaşma uyarınca iki taraf önümüzdeki aylarda çeşitli girişimlerde birlikte çalışacak. Bu duyuru ile havayolu şirketi, FIFA Dünya Kupası™ kampanyası kapsamında bir Küresel Elçi ile ikinci kez çalışmış olacak; ilki ise Almanya’daki 2006 turnuvası sırasında görev alan Franz Beckenbauer’di.

Pele gibi tanınan sporcularla işbirliği yapmak, Emirates’in sporun dünya çapında insanlara ve fikirlere ilham verme ve onları bir araya getirme konusundaki gücünü pekiştirmesine ve hayata geçirmesine olanak tanıyor.

Pele küresel elçimiz olmak için ideal bir isim

Emirates Havayolu Ticari Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcı Şeyh Majid Al Mualla, “Pele küresel bir ikon. Dünya çapında tanınan, saygı duyulan ve insanlara ilham veren bir isim. Sadece çok iyi bir oyuncu olduğu için değil, aynı zamanda insanları birbirleriyle, toplumlarla ve fırsatlarla buluşturmak amacıyla sporun gücünü kullandığı için de futbolun “güzelliklerini” en iyi şekilde temsil ediyor. Pek çok açıdan Pele de Emirates’le aynı değerleri savunuyor. Küresel elçimiz olmak için ideal bir isim ve onunla birlikte çalışacağımız için heyecan duyuyoruz” dedi.

Pele konuyla ilgili; “Emirates bugün küresel sporlarda en öne çıkan markalardan biri. Zürih’ten Dubai’ye Emirates A380 ile yeni uçtum ve kendi kişisel deneyimim doğrultusunda söyleyebilirim ki gerçekten mükemmel bir havayolu. Uçuşum çok rahattı; böylesine yardımsever ve içten bir ekiple uçmak keyifliydi. Ve yolcu profilindeki bu uluslararası karışım ile Emirates de tıpkı küresel bir spor olan futbol gibi küresel bir havayolu. Emirates dünya çapında sporu gururla destekliyor ve ben de onların Küresel Elçisi olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Ayrıca New York City Cosmos takımının fahri başkanı olan Pele’nin Emirates’in 2013’te açıklanan ve ABD’de futbol alanındaki ilk sponsorluğu olan New York Cosmos ile de bağlantısı bulunuyor.

Dünyanın en ünlü ve en beğenilen futbol efsanelerinden biri olan Pele BAE’ye ilk olarak 1973’te –o dönemde oynadığı- Santos takımının Dubai futbol kulübü Al Nasr ile yaptığı maç için geldi. Daha sonra yolu iki kez Dubai’den geçen Pele’nin son gelişi bundan beş yıl önceydi.

Bu seferki Dubai ziyaretinde Pele şehrin muazzam bir şekilde gelişmiş ve ilerlemiş olduğu fark eden Pele, “Dubai uluslararası arenada isim yapmış bir şehir. 70’lerdeki ilk ziyaretimden bu yana çok değişmiş. Muazzam bir turizm ve ticaret altyapısı olan, dünyayı ağırlama ve birbirine bağlama kapasitesine sahip güçlü bir şehir görüyorum. Dileğim, FIFA Dünya Kupası™’nın aynı potansiyeli Brezilya için de ortaya çıkarması ve sergilemesi” dedi.

Uluslararası ve kulüp seviyesinde muazzam bir kariyere sahip olan Pele, ilki henüz 17 yaşındayken olmak üzere, 1958’de, 1962’de ve 1970’de Dünya Kupasını üç kez kaldıran tek isim. Hem kariyeri boyunca hem de emekliliğinden sonra takdir toplamaya devam eden Pele, 1961’de Brezilya Devlet Başkanı tarafından ulusal değer olarak ilan edildi, kariyeri boyunca attığı gollerle en golcü futbolcu olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi ve 2000 yılında Maradona ile birlikte FIFA tarafından Yüzyılın Futbolcusu seçildi. Bu haftanın başında ise hayat boyu başarılarıyla FIFA Altın Top Onur Ödülü’ne layık görüldü.

2006’dan bu yana FIFA’nın resmi ortağı olan Emirates, Brezilya’da düzenlenecek 2014 etkinliğinin dahil olduğu FIFA Dünya Kupası™’nın yanı sıra FIFA Kadınlar Dünya Kupası, FIFA U20 ve U17 Dünya Kupası’nda da yer aldı.

Dubai’den Rio de Janeiro ve São Paulo’ya günlük sefer gerçekleştiren Emirates’in bu yıl bir ay boyunca sürecek turnuva sırasında 18 binden fazla yolcu taşıması bekleniyor. Havayolu şirketi Brezilya’yı ve Güney Amerika kıtasını dünyaya bağlayarak Dubai ile Uzak Doğu, Avustralya, Orta Doğu ve Afrika arasındaki ticaret ve turizmi hava taşıma bağlantılarıyla güçlendiriyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim