• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Pentagon Türkiye ile İlgili Açıklama Yaptı

Pentagon Türkiye ile İlgili Açıklama Yaptı
Son dakika dünya haberlerine göre Pentagon IŞİD’e karşı müdahale için Türkiye ve ABD arasında yapılan müzakerelerin çok ama çok iyi olduğunu açıkladı.

 

Son dakika dünya haberlerine göre Pentagon IŞİD’e karşı müdahale için Türkiye ve ABD arasında yapılan müzakerelerin çok ama çok iyi olduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü olan Mr. Kirby, Türkiye ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) için müdahale için yapılan müzakerelerin çok ama çok iyi olduğunu bildirirken, Türkiye’nin bu konuda nasıl katkı yapacağına yorum yapmaktan ise çekindi.

Avrupa Gazete haberlerine göre Türkiye IŞİD’e karşı yapılacak mücadele için ortaya koyduğu üç şart bulunmakta idi. Ilımlı Muhalifler ’in donatılması ve eğitimi konusu kabul ederken, Suriye’de ki Uçuşa Yasak Bölge ve güvenli bölge şartlarında ki ısrarı halen devam etmekte. ABD incirlik Üssü kullanımı ve diğer konularda ki görüşmelerini Türkiye ile devam ettirmekte. ABD ile Türkiye arasında kabul gören eğit ve donat şartı dışındakiler halen masada konuşulmayı sürdürüyor.

Gazetecilere açıklama yapan Pentagon Sözcüsü John Kirby Türkiye’nin yapacağını önerdiği katkıların konuşulduğunu belirtti. Konuşmasına ekleyerek görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini söyledi. Ekiplerinin iyi şekilde ayrıldığını belirtti. Haberlerin iyi olduğunu ancak Türkiye’nin ne yapıp ne yapmaması gerektiğini kendisinin söyleyemeyeceğini belirtti.

ABD liderliğinde ki koalisyon Suriye’deki IŞİD mevzilerini savaş uçaklarıyla vurmaya devam ediyor.  Son saldırılar ise Türkiye sınırına çok yakın IŞİD tehlikesinde bir Kürt kasabası olan Kobani etrafında yapılıyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby sahada birlikte çalışacakları önemli bir gücün olmaması halinde hava saldırılarında muhtemel başarıların daha sınırlı olacağını ve böyle bir şey sonunda ise Kobani’nin kurtulmasının oldukça güç olacağına değinmişti.

IŞİD’in yenilmesinin sadece hava kuvvetleri ile olmayacağı, Irak ve Suriye’deki ılımlı muhaliflerinde silahlandırılması gerektiği Türkiye’de düşünüyor.  Amerika Birleşik Devletleri terörle her daim mücadele edecektir, örgütlerin sadece isimlerinin değiştiğini her ne olursa olsun böyle örgütlerle mücadele devam edecektir diyen Pentagon Sözcüsü John Kirby,  Türkiye ile silah yardımı yapacaklarını bildirdi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim