• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Petkim'den Aliağa'ya 6 milyar $'lık yatırım

Petkim'den Aliağa'ya 6 milyar $'lık yatırım
Sanayi devi Petkim'in Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, 2011 yılında temelini attıkları Star Rafinerisi başta olmak üzere bütün yatırım planlarını kararlılıkla hayata geçireceklerini söyledi.

Sanayi devi Petkim'in Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, 2011 yılında temelini attıkları Star Rafinerisi başta olmak üzere bütün yatırım planlarını kararlılıkla hayata geçireceklerini söyledi.

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, iş ortakları ve hissedarlarına hitaben yaptığı değerlendirmede, Özelleştirme süreci 4 yılı geride bırakan şirketin emin adımlarla yoluna devam ettiğini söyledi. Geçen yıl içinde Petkim'in 'Value- Site' vizyonunun en önemli aşaması olan Star Rafinerisi'nin temelinin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatan Aliyev, bu rafineriyle Petkim Yarımadası'nın Avrupa'nın en önemli petrokimya üretim merkezi haline geleceğini ifade etti.

PROJELER KARARLILIKLA TAMAMLANACAK

Projenin Türkiye'nin en kapsamlı kümelenme metodolojisi olarak değerlendirildiğinin de altını çizen Aliyev, rafineri- petrokimya- enerji- lojistik alanlarında üretim yapan farklı firmaların aynı saha içinde konuşlanmaları ve birbirlerinden hammadde alışverişi gerçekleştirmelerinin sağlanacağını kaydetti. Bunların yanı sıra ortak bir sinerjinin de yaratılacağını belirten Aliyev, küresel ekonomideki olumsuzluklar riskleri beraberinde getirse de şirket olarak planladıkları ve başlattıkları projelerin başarıyla tamamlanması için çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı. Aliyev, "Bu doğrultuda Star Rafinerisi yatırımın ardından enerji ve liman yatırımlarını gündeme almayı ve bu yatırımların devreye alınmasıyla birlikte, halen yüzde 25 düzeyinde seyreden yurt içi Pazar payımızı yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

TOPLAM YATIRIM ÖNGÖRÜSÜ 6 MİLYAR DOLAR

Vagif Aliyev, 2011'deki kapasite artırma yatırımlarının süreceğine de işaret etti. Aliyev, "Kimyasal ürün gamının zenginleştirilmesi için gerçekleştirilen 300 milyon ABD doları tutarındaki yatırımın yanı sıra enerji ve lojistik yatırımlarımız da aralıksız devam etmektedir. Rafineri yatırımı ile birlikte Petkim Yarımadası'nda gerçekleştirilen toplam yatırım tutarının 6 milyar ABD dolarına ulaşması öngörülmektedir" dedi. Aliyev, ayrıca yatırım heyecanlarını kaybetmeden önümüzdeki dönemde de katma değer odaklı üretimi artırmayı ve daha çok sayıda çalışan istihdam etmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

CİRO YÜZDE 34 ARTTI

Genel Müdür Hayati Öztürk ise Dünya ve yurt içindeki güncel gelişmeler ışığında strateji ve politikalarını oluşturan Petkim, dünya genelinde yaşanan ekonomik yavaşlama, talep daralması ve belirsizliklere rağmen 2011 yılında satış miktarını yüzde 6 oranında, cirosunu ise yüzde 34 oranında arttırmıştır" dedi.

102 MİLYON TL KAR

Öte yandan faaliyet raporunda açıklanan son rakamlara göre 2011 yılında net satışlar bir önceki yıla göre artış gösterdi ve 3 milyar 891 milyon 322 bin TL'ye yükseldi. Net kar ise 2010'da 130 milyon 85 bin TL iken 2011'de 102 milyon 341 bin TL geriledi. Şirketin yatırımları ise 84 milyon 872 bin TL'den 151 milyon 897 bin dolara yükseldi. Petkim, ihracat ve personel istihdamında da grafiği yukarı taşıdı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim