• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Petkim'den hisse satışı

Petkim'den hisse satışı
Petkim, sahibi olduğu limancılık şirketin yüzde 30’unu 250 milyon dolara Goldman Sachs’a satıyor.

Petkim limanlarının yüzde 30′luk hissesi 250 milyon liraya ABD’li banka Goldman Sachs’a satıldığı açıklandı. Petkim’den KAP’a yapılan açıklama şu şekilde:

“Bağlı ortaklığımız Petlim Limancılık Ticaret A.Ş. (“Petlim”) ile ilgili olarak Goldman Sachs International (“GSI”, iştirakleri ile birlikte “GS”) ve SOCAR Turkey Enerji A.Ş.(“STEAŞ”) ile yaptığımız görüşmeler hakkındaki 18 Temmuz 2014 tarihli özel durum açıklamamızı takiben, PETKIM ve GSI, PETKİM’in Petlim’de sahibi olduğu, Petlim sermayesinin % 30′unu temsil eden 45 milyon adet hissesini (“Hisseler”) 250 milyon ABD Doları bedel karşılığında GSI’a devretmesi hususunda bağlayıcı sözleşmeleri imzalamıştır.

Diğer taraftan GS, STEAŞ ile yedi yıl süreli bir satma hakkı (put option) sözleşmesi imzalayarak, bu satma hakkı (put option) sözleşmesi karşılığında STEAŞ’a 50 milyon ABD Doları tutarında peşin ödeme yapacaktır. Keza ilgili satım opsiyonunun GS tarafından kullanılması halinde STEAŞ, GS’ın Şirketimizden devralmış olduğu Hisseler’i, opsiyon sözleşmesinde tarafların anlaşmış olduğu  ve hakkın kullanılmasından önce ödenecek olan minimum getiriye ek olarak ödenecek 300 milyon ABD doları karşılığında GS’den devralacaktır. Petkim’in, bahsedilen satma hakkı (put option) sözleşmesinden kaynaklanacak bir yükümlülüğü bulunmayacaktır.

Diğer taraftan GS, STEAŞ’a karşı ileri süreceği satma hakkından kaynaklanabilecek riski minimize edebilmek amacıyla, sahibi olduğu Hisseler ve satma hakkı üzerinde, nihai yatırımcılar lehine teminat tesis edecektir. “Hisseler”in, herhangi bir zamanda satılması durumunda, STEAS tarafından taahhüt edilen satma hakkı bedelinin üzerinde bir getiri yaratması durumunda, ilgili artı değer STEAŞ ile ve oransal olarak söz konusu nihai yatırımcılar ile GS arasında paylaşılacaktır. GS satma hakkının kullanılmasına kadar geçen süreçte satma hakkından kaynaklanan riskini artırıp azaltabilecektir.

STEAŞ’ın ana hissedarı olan SOCAR Azerbaycan, STEAŞ’ın, yukarıda detayı verilen işlemle ilgili yükümlülüklerini yerine getirebilecek kaynaklara sahip olmasını temin etme niyetinde olduğunu ifade eden bir güvence mektubu (Comfort Letter) sağlamıştır.”

www.ulastirma.com.tr 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim